Wednesday, May 24, 2006

Ασυναρτησίες του Σ.Ιακωβίδη

http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=252646

και η δική μου απάντηση ....

Αγαπητέ κ. Ιακωβίδη,

Διάβασα σήμερα το άρθρο σας στην Σημερινή με τίτλο: «Καταξιωμένα στελέχη ΔΗΣΥ, βορά και θυσία σε ναινέκους» και οφείλω να ομολογήσω ότι έχω εκπλαγεί. Πλανάστε πλάνη οικτρά αν νομίζετε ότι με τέτοια άρθρα θα καταφέρετε να πλήξετε τον Δημοκρατικό Συναγερμό και να δημιουργήσετε αμφιβολίες ανάμεσα στους οπαδούς του κόμματος. Συγκεκριμένα έχω να σας πω τα εξής:

α. Βρίσκω την κατ'επανάληψη χρήση του όρου «ναινέκος» προσβλητική και απαράδεχτη. Η προσκόλληση σας στο παρελθόν και το παθιασμένο μένος σας ενάντια στο σχέδιο Αννάν σας έχει εκτοξεύσει στα όρια του ρατσισμού έτσι ώστε να κρίνετε και να επικρίνετε ανθρώπους ανάλογα με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα.

β. Ενώ σε τόσα άρθρα σας επικαλείστε τον σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία (έστω για το σχέδιο Αννάν), σήμερα παρουσιάζεστε τουλάχιστον υποκριτής όταν δεν σέβεστε αυτούς τους βουλευτές που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους υποψηφίους. Επιτέλους, θα επικαλείστε την λαϊκή ετυμηγορία μόνο όταν σας βολεύει ή όταν εσείς συμφωνείτε μαζί της;

γ. Απορώ πραγματικά πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι, και δει δημοσιογράφοι οι οποίοι να μην έχουν ξεπεράσει ακόμα το σύνδρομο του Σχεδίου Αννάν. Τα άρθρα σας, τα οποία παρακολουθώ σχεδόν καθημερινώς τα τελευταία δύο χρόνια, ουσιαστικά επαναλαμβάνουν τις ίδιες ιδέες ασταμάτητα, απρόκλητα και πολλές φορές στο άσχετο. Το κάθε σας επιχείρημα επιστρέφει πίσω στο Σχέδιο Αννάν. Συνεπώς, για τους αναγνώστες τίθεται θέμα ακόμα και δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού το μόνο που φαίνεται ότι επιδιώκετε είναι ο φανατισμός, η έμμεση εξύβριση, το σπίλωμα προσώπων που υποστήριξαν το Σχέδιο αλλά ακόμα, με το σημερινό σας άρθρο, τη αμφισβήτηση της νοημοσύνης του 30%+ του κυπριακού λαού.

δ. Επί της ουσίας νομίζω ότι το σημερινό σας άρθρο όζει φανατισμού και πολλές φορές ασυναρτησιών. Για παράδειγμα, τι εννοείτε όταν ρωτάτε: "Τόσο πολύ είναι αγνώμονες και αχάριστοι προς δοκιμασμένα στελέχη και αξιωματούχους;" Προσπαθείτε να προβάλετε επιχειρήματα ρουσφετολογίας; Το επιχείρημα περί αλεξιπτωτιστών καταλήγει εις άτοπο. Για παράδειγμα, είναι ο κ. Στυλιανίδης, ο επί χρόνια κυβερνητικός εκπρόσωπος του Γλαύκου Κληρίδη, αλεξιπτωτιστής στο Δημοκρατικό Συναγερμό; Είναι ο κ. Νεοφύτου, ο αντιπρόεδρος του κόμματος αλεξιπτωτιστής ή απλά χρησιμοποιείτε τον όρο προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις, υπολειπόμενος ουσιαστικών επιχειρημάτων;

ε. Ο λόγος που βρίσκετε τα αποτελέσματα δυσνόητα είναι προφανώς η ανικανότητά σας να εκτιμήσετε άτομα και προτάσεις πολιτικής πέραν του Σχεδίου Αννάν. Για τέτοιου είδους συμπλέγματα θα πρότεινα να απευθυνθείτε στο ΕΥΡΟ.ΚΟ και όχι, πλέον, στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ο ΔΗ.ΣΥ. έχει πλέον ξεκαθαρίσει από τέτοιες ακραίες θέσεις και ιδεολογίες και προχωρεί ακάθεκτος προς το μέλλον εκσυγχρονισμένος και ανανεωμένος. Αν αυτό το γεγονός σας φοβίζει, αν φοβάστε ότι η πλάνη της υποτιθέμενης «εθνοσωτήριας» απόρριψης του Σχεδίου Αννάν θα αποκαλυφθεί, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Προς το παρόν όμως παρουσιάζεστε μέσα από το άρθρο σας να βρίσκεστε σε κατάσταση άρνησης.

στ. Το επιχείρημα του άρθρου σας, πολύ απλά, δεν στέκει. Από την μια μας λέτε ότι στελέχη που υποστήριξαν το όχι δεν έχουν εκλεγεί, και μετά όταν διαπιστώνετε αναπάντεχα ότι όντως κάποιοι έχουν εκλεγεί, διερωτάστε αόριστα και ασυνάρτητα, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί. Τι εννοείτε δηλαδή; Ότι η Δρ Θεοχάρους και ο κ. Χριστοφόρου έπρεπε να εκτεθούν σε λαϊκό χειροφίλημα έξω από τα γραφεία του ΔΗ.ΣΥ στην Πινδάρου;

Τέλος, κ. Ιακωβίδη θα ήθελα να επισημάνω τα εξής. Το επιχείρημα το άρθρου σας, δεν είναι καν επιχείρημα αλλά προσωπική επίθεση καθαρά αδικαιολόγητη και απρόκλητη ενάντια στον ΔΗΣΥ αλλά και παραποίησης του εκλογικού αποτελέσματος. Αν η ετυμηγορία της κάλπης δεν συμφωνεί και τις ακραίες, εθνικιστικές, πεπαλαιωμένες, αυτοαποκαλούμενες «εθνικόφρονες» θέσεις που νομίζετε ότι εκφράζετε τα τελευταία δύο χρόνια στα άρθρα σας, αυτό δεν εκπλήττει κανέναν άλλον εκτός από εσάς. Θα συνιστούσα, πολύ απλά, να ξεκολλήσετε από το 2004 και να επιστρέψετε στο 2006, να σταματήσετε να είστε ρατσιστής και να κρίνετε άτομα και καταστάσεις σύμφωνα με το δημοψήφισμα, και επιτέλους να πράξετε αυτό που ο ίδιος επαγγέλλεστε, τον σεβασμό στην δημόσια ετυμηγορία. Μέρος του εκλογικούς σώματος έχει προσπεράσει το δημοψήφισμα. Αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να αποδεχτείτε. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

Ιωάννης Ιωάννου

No comments: