Monday, September 11, 2006

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Μα επιτέλους που ζούμε? Στα βάθη της Μέσης Ανατολής? Είναι δυνατόν ο Πάφου και ο όποιος Πάφου, πεπαλαιωμένος πρωτόγονος υποτιθέμενα εκκλησιαστικός παράγοντας, να απειλεί και να εκφοβίζει το κράτος και την πολιτεία? Είναι δυνατό ρασοφόροι οπορτουνιστές να λεηλατούν δημοκρατικούς θεσμούς και αξίες, απλά επειδή, ζώντας στην αιώνια τους πλάνη, νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα! Λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Αυτό που διερωτώμαι είναι πότε, αν ποτέ, τα αρνιά που τους ακολουθούν και τους δίνουν αυτά τα δικαιώματα, θα ξυπνήσουν!!

Ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, υποστήριξε ότι κάποιο κόμμα έβαλε ήδη την κομματική μηχανή να εργάζεται για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές και προειδοποίησε ότι θα το μετανιώσει. Εμφανώς ενοχλημένος από τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν και οι πολιτικοί λόγο και δικαίωμα ψήφου στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο Πάφου Χρυσόστομος ανέφερε ότι συμφωνεί μαζί του, ότι τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, αλλά τόνισε η Εκκλησία είναι αιωνόβιος. Τα κόμματα πρόσθεσε μπορεί αύριο να μην υπάρχουν αλλά η Εκκλησία θα υπάρχει.

"Να το σκεφτούν διπλά", τόνισε ο Μητροπολίτης, "εάν θα συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά, γιατί τότε θα αποδεσμευτούμε κι εμείς και θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε στις πολιτειακές εκλογές", κατέληξε.

No comments: