"Η Εκκλησία θα κάνει κάποιες επενδύσεις και στις δύο τράπεζες, ούτως ώστε να υποβοηθήσει να μην αλωθούν από ξένους, οποιοιδήποτε και αν είναι αυτοί οι ξένοι» ανέφερε."
Πλέον, η εκκλησία της Κύπρου, και δει ο προκαθήμενος της Χρυσόστομος, δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται καν ως 3ο κοσμικοί! Αλλα κάτι περισσότερο ... ίσως υποανάπτυκτοι? Μα είναι ποτέ δυνατόν να ελέγξει η εκκλησία τον τραπεζικό τομέα? Επιτέλους, ποιός θα αποτολμήσει τον τερματισμό αυτής της ασυδοσίας, και εν τέλη, ηλιθιότητας μερικών? Το νεο-συντηρητικό κατεστημένο της Κύπρου, έτσι όπως εκφράζεται με τα κατάλοιπα του, τον Χρυσόστομο, τον Παπαδόπουλο αλλά και άλλους πολλούς, συντηρεί μια πολιτική και κοινωνική κατρακύλα που δεν περιορίζεται μόνο στο εθνικό θέμα, αλλά δυστυχώς, εξαπλώνεται σαν γάγγραινα, σε όλους τους τομείς. Επιτέλους, κύριοι, έλεος στην ταλαιπωρημένη βραχονησίδα, έλεος!
Tuesday, January 16, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Κύριε Ιωάννου,
θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για το μπλογκ, αλλά και για το συγκεκριμένο άρθρο σας. Η Εκκλησία δεν έχει κανένα μα κανένα ρόλο, στην οικονομία ή στην πολιτική ζωή του τόπου. Το χειρότερο είναι, που δε βρίσκεται κανένας να ανακόψει τον Αρχιεπίσκοπο από αυτές του τις δηλώσεις. Αντίθετα, δεκάδες είναι οι επιφανείς μάλιστα άνδρες που βρέθηκαν να υποστη΄ρίξουν τα κυπριακά λεφτά και κεφάλαια. Η ανησυχία μου, προσωπικά, είναι μεγαλύτερη για το εύρος της απήχησης της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου παρά για την καθαυτή δήλωση, που δηλώνει πως είτε σαν Κύπριοι αποδεχόμαστε ό,τι μας λένε πως είναι σωστό είται πως το κράτος μας ήταν είναι και θα είναι δέσμιο της Εκκλησίας.
Υ.Γ. Ας μη ξεχάσουμε τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν τη συνάντηση με τον Υπεύθυνο θρησκευτικών Υποθέσεων των Τουρκοκυπρίων, μουφτή, πως αφού ο ίδιος γνωρίζει τον πρόεδρο μας και ο μουφτής τον πρωθυπουργό τους θα μπορέσει να συζητήσει ή να μεταφέρει γνώμες για το κυπριακό πρόβλημα. Και το πρωθυπουργός το είπε χωρίς να προσθ΄σει κανένα από τα υποχρεωτικά μόρια "λεγόμενος-", "ψευδό-". Ελπίζω να ήταν γλωσσικό το ατόπημα και μόνο και να μην εννοούσε την αναγνώριση που έδωσε στον κ.Ταλάτ, ο θρησκευτικός ηγέτης των Ελληνοκυπρίων.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Π.Σ.
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας, να 'σται καλά. Γιάννης.
Αγαπητέ Γιάννη,
η πλάκα είναι ότι 2-3 μέρες μετά οι αξιότιμοι βο(υ)λευτές μας συζητούσαν τρόπους χρηματοδότησης από το κράτος της συντήρησης των εκκλησιών. ΕΛΕΟΣ!
Διερωτώμαι γιατί δεν βλέπουμε τις παρεμβάσεις σου σε πολιτικές και άλλες συζητήσεις που αναπτύσσονται σε κάποια αξιόλογα κυπριακά μπλογκς;
Στο παρελθόν, και ειδικότερα την περίοδο του δημοψηφίσματος , είχα κάνει πάμπολλες παρεμβάσεις σε εφημερίδες και μπλόγκς, αλλά δυστυχώς, έχω καταλήξει στο γεγονός ότι η κοινωνία απλά δεν είναι ακόμα έτοιμη. Μπορείτε συγκεκριμένα να δείτε ίσως τα πιο αντιπροσωπευτικά από τα άρθρα που έχω γράψει, "Η κοινωνία της μετριότητας" και "Quo Vadis Κύπρος", στο www.people.hbs.edu/iioannou. Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.
Post a Comment