Thursday, March 22, 2007

Ελευθερία της Ασυναρτησίας?

Παραθέτω αυτούσιες τις σημερινές ασυναρτησίες του κ. Ιακωβίδη, ίσως από τις χειρότερες που έχει πει και γράψει ποτέ, αν εξαιρέσει φυσικά κανείς τα άρθρα του για το δημοψήφισμα, οι ασυναρτησίες των οποίων είναι απαράμιλλες. Πρόκειται για την συνήθη φοβία μερικών να νομίζουν ότι τα ξένα κέντρα αποφάσεων, από το πρωί μέχρι το βράδυ, συνωμοτούν για την καταστροφή της Κύπρου. Το δε ανησυχητικό είναι ότι ο κ. Ιακωβίδης έχει και αναγνώστες που πιστεύουν τις πορδο-αποκαλύψεις του. Τι είναι ποιο τραγικό βέβαια, αυτός που τα γράφει ή αυτός που τα πιστεύει?

Αν είναι δυνατόν πλέον, ο κ. Ιακωβίδης να κρίνει και να επικρίνει ακαδημαϊκούς διεθνούς εμβέλειας μέσα από το εθνικιστικό κυπριακό καβούκι του, απορρίπτοντας χρόνια ακαδημαϊκής έρευνας και ενασχόλησης αυτών των ανθρώπων με το κυπριακό, από κάποιον του οποίου οι περγαμηνές περιορίζονται στα άρθρα της εφημερίδας «Σημερινή»! Η αλαζονεία δεν γνωρίζει πλέον όρια. Φυσικά, αυτή η στάση ανέκαθεν χαρακτήριζε την υποτιθέμενη εφημερίδα τους.

"Ο Σ. Γιωργαλλής, π.χ., καλείται να εξηγήσει γιατί, όντας μέλος της διπλωματικής υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πήρε μέρος σε σεμινάριο στην Οξφόρδη, το Φεβρουάριο του 2004. Εκείνο το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Φόρεϊν Όφις, υπό την υψηλή επίνευση και εποπτεία του λόρδου Χάνεϊ, τεχνουργού του σχεδίου Ανάν. Τρεις καθηγητές, ο δρ Όθων Αθανασάκης, η δρ Καλυψώ Νικολαΐδου και ο δρ Giles Bertrand (και οι τρεις της Οξφόρδης - Τμήμα Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης) έκαναν «μαθήματα» σε Ε/κύπριους, Τ/κύπριους, Έλληνες και Τούρκους, για το πώς έπρεπε να προωθήσουν και να επιβάλουν το σχέδιο Ανάν."

"Η Κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Εξωτερικών καλούνται να εξηγήσουν ποιο ρόλο παίζουν και ποιος χρηματοδοτεί τους λεγόμενους «Φίλους της Κύπρου» ή και δραστηριότητες άλλων κέντρων παραγωγής πολιτικής κατά της Κύπρου. Η υπόθεση Γιωργαλλή επιτρέπει να δούμε ξανά την κορυφή ενός παγόβουνου αντικυπριακών δραστηριοτήτων, που η Κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της δεν θέλησαν ή αδιαφόρησαν να αντιμετωπίσουν την ώρα που έπρεπε. Θα ασχοληθούν έστω και σήμερα;"

No comments: