Tuesday, April 24, 2007

Η φασιστική διακυβέρνηση του Τάσσου

Ακόμα ένας λόγος γιατί να πάει σπίτι του ...

Από τον σημερινό Πολίτη

Τα όρια της Δημοκρατίας

"Έκαστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως. Το δικαίωμα τούτο περιλαμβάνει την ελευθερίαν της γνώμης, της λήψεως και μεταδόσεως πληροφοριών και ιδεών άνευ επεμβάσεως οιασδήποτε δημοσίας αρχής και ανεξαρτήτως συνόρων".

Τα πιο πάνω αποτελούν άρθρο του Κυπριακού Συντάγματος, το οποίο η παρούσα Κυβέρνηση και τα κόμματα της συμπολίτευσης καταστρατηγούν.

Αυτοί που κόπτονται ότι δήθεν προασπίζονται την Κυπριακή Δημοκρατία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άξιο συνοδοιπόρο το Δημήτρη Χριστόφια καταπατούν το βασικό συστατικό αυτής της Δημοκρατίας: Το Σύνταγμά της.

Προφανώς, μη έχοντας συναίσθηση τι κάνουν, το Προεδρικό και το ΑΚΕΛ για μια ακόμα φορά επιτέθηκαν χθες με εντελώς ανοίκειο τρόπο στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κατηγορώντας τον ότι περίπου στηρίζει τις τουρκικές θέσεις, εν ολίγοις του αποδίδουν την κατηγορία της προδοσίας.

Κι αυτό τρεις μόλις μέρες μετά την απίθανη δήλωση-εκδήλωση ευχαριστίας του Ραούφ Ντενκτάς προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για τη θέση που πήρε στο δημοψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από τη λειτουργία αυτής της μίζερης Δημοκρατίας, όπως την έχουν καταντήσει οι κυβερνώντες, είναι ένα και μοναδικό:

  • Ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να σταματήσει να μιλά. Η αντιπολίτευση δεν είναι αποδεκτή.
  • Οι εφημερίδες εάν κρίνουμε από την εξωφρενική δήλωση του Δημήτρη Χριστόφια, θα πρέπει να του ζητούν άδεια πριν δημοσιοποιήσουν κάποιες συνεντεύξεις, οι δε αρθρογράφοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα άρθρα τους προς έγκριση στο γραφείο του.

Το έχουμε ξαναγράψει: Η Δημοκρατία είναι το δυσκολότερο πολίτευμα γιατί βασίζεται επί μιας βασικής αρχής: Της ανοχής.

Ως εφημερίδα επί διακυβέρνησης Κληρίδη και λόγω του ότι θεωρούμε τον έλεγχο της εκάστοτε διακυβέρνησης ως τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοσιογραφικής μας αποστολής κινηθήκαμε αντιπολιτευτικά. Την ίδια τακτική ακολουθούμε και επί της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, την ίδια θα ακολουθήσουμε εάν εκλεγεί κάποιος άλλος στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Γλαύκος Κληρίδης αντιμετώπισε την κριτική μας με ανοχή και δημοκρατικότητα. Η παρούσα διακυβέρνηση με νοοτροπία φασίζουσα. Λυπούμαστε γι' αυτή την παρατήρηση, αλλά δυστυχώς δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.

No comments: