Tuesday, June 12, 2007

Με τη διαπίστωσή του ότι το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη για την Κύπρο έχει διαφοροποιηθεί πλήρως, ο Υπουργός Εξωτερικών αποδεικνύει ότι δεν έχει συναίσθηση ούτε της πραγματικότητας, ούτε των δικών του ευθυνών, τις οποίες για άλλη μια φορά προσπάθεια να φορτώσει στους πολίτες και στην αντιπολίτευση, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Σχολιάζοντας τα όσα ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε σε πρωινές δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως "τη στιγμή που στην Ευρώπη και διεθνώς η μια ήττα για την πατρίδα μας διαδέχεται την άλλη, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε σήμερα ότι το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη έχει διαφοροποιηθεί πλήρως". Πρόσθεσε πως οι πολίτες βέβαια καμία ευθύνη δεν φέρουν για τα λάθη και για τις παραλήψεις αυτής της κυβέρνησης τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα, συμπληρώνοντας πως δεν ήταν ούτε οι πολίτες, ούτε η αντιπολίτευση που τον Ιούνη του 2004 προσυπέγραψαν τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αποενοχοποιούσε την Τουρκία για το Κυπριακό. "Δεν ήταν ούτε οι πολίτες, ούτε η αντιπολίτευση, που χειρίστηκαν το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με τρόπο ερασιτεχνικό, με αποτέλεσμα να απολέσουμε το σοβαρότατο αυτό διπλωματικό όπλο", ανέφερε. Πρόσθεσε πως δεν ευθύνονται ούτε οι πολίτες, ούτε η αντιπολίτευση, για το γεγονός ότι έχουμε απολέσει την ηθική υπεροχή στο Κυπριακό, ότι έχουμε χάσει τα διεθνή μας ερείσματα και ότι έχουμε δώσει την ευκαιρία στην τουρκική πλευρά να σκληρύνει τη στάση της χωρίς καμία συνέπεια. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι "και ούτε βέβαια είναι η αντιπολίτευση που υπονομεύει την ενότητα, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης συστηματικά αμφισβητούν τον πατριωτικό όλων όσων διαφωνούν μαζί τους".

Όσον αφορά το Εθνικό Συμβούλιο διερωτήθηκε μήπως θυμάται κανείς πότε συνεδρίασε για τελευταία φορά που αυτό το Σώμα. "Αλλά αφού ο ΥΠΕΞ είναι τόσο έτοιμος να δώσει απαντήσεις, ας απαντήσει και στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, που άφησε χθες υπονοούμενα για την πολιτική της κυβέρνησης Βασιλείου. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Λιλλήκας υπήρξε το δεξί χέρι του Προέδρου Βασιλείου πριν βεβαίως πραγματοποιήσει την πρώτη αλλαγή στρατοπέδου στην πολιτική του καριέρα", ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Τέλος ευχήθηκε ένα καλό και παραγωγικό ταξίδι στον Υπουργό Εξωτερικών στο Παρίσι και όπως "αυτή τη φορά να γνωρίζει το λόγο που βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα".

No comments: