Tuesday, June 26, 2007

Κόντρα Αναστασιάδη-Κατσουρίδη περί "σύγχυσης"

As ta pei kapoios xekathara pleon stous athlious!

Έκκληση-πρόκληση προς τον Νίκο Κατσουρίδη να αφήσει την προπαγάνδα και να επικεντρωθεί στον στόχο που έχει θέσει η παράταξή του, να δει πώς πολιτεύεται για τις προεδρικές εκλογές και ιδιαίτερα να μην περιφρονήσει τις αποφάσεις της βάσης του ΑΚΕΛ, "γιατί υπάρχουν πολλοί που λέγουν ότι κάποιοι ενεργούν μέσα στο ΑΚΕΛ προς όφελος του Προεδρικού", απηύθυνε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι ''αυτό αποτελεί τη σαφέστατη απάντηση σε όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν γεγονότα μπροστά στις πραγματικότητες που ζουν όλοι οι Κύπριοι και ξέρουν και γνωρίζουν το τι γίνεται''. Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Κατσουρίδη ότι επικρατεί σύγχυση στον ΔΗΣΥ, είπε: ''Κατανοώ απόλυτα τη σύγχυση του κ. Κατσουρίδη. Πράγματι, υπάρχει τέτοια συνεννόηση στην Κυβέρνηση που είναι για να διερωτάται κανείς πότε τις ομόφωνες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τις υιοθετούν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και πότε όχι, που συμφωνούν και που διαφωνούν''. ''Αλλοι είναι που είναι σε σύγχυση και ας προσέξει ο κ. Κατσουρίδης διότι φαίνεται ότι προσπαθεί να προδεσμεύσει αποφάσεις της βάσης του κόμματος, που δεν έχουν σχέση με τις δικές του θέσεις'', πρόσθεσε.

Όσον αφορά δήλωση του κ. Κατσουρίδη ότι το ΑΚΕΛ δεν θα συζητήσει συνεργασία με τον ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές και ότι θεωρεί πως ο Δημήτρης Χριστόφιας θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ''μπορεί ο κ. Κατσουρίδης να λέει ότι θέλει και είναι δικαίωμά του''. Για τη δήλωση του κ. Κατσουρίδη ως προς τη θέση Αναστασιάδη για ευρωπαϊκή λύση του Κυπριακού, ο κ. Αναστασιάδης είπε: ''Εχει διδακτορικό, νομίζω, στην προπαγάνδα ο κ. Κατσουρίδης. Διδακτορικό, θα έλεγα, και στη διαστρέβλωση, γιατί αυτό είναι η προπαγάνδα''.

Politis, 6/26/2007

No comments: