Thursday, December 13, 2007

Η αξιοκρατία του Τάσσου Παπαδόπουλου

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έκανε χθες λόγο και για την αξιοκρατία. Αναφερόμενος στην πάταξη της ευνοιοκρατίας, παραδέχθηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί στο βαθμό που ο ίδιος θα ήθελε, μολονότι, όπως επεσήμανε, ο ίδιος ουδέποτε έχει εμπλακεί σε διορισμούς.
Εάν ο κ. Πρόεδρος έμενε στην παραδοχή ότι δεν έχει παταχθεί η ευνοιοκρατία, ουδείς θα είχε να του αντιτείνει οτιδήποτε. Κατά τη συνήθη του πρακτική, βέβαια, (άλλο τι κάνουν οι άλλοι και άλλο τι κάνει αυτός) έσπευσε να βγάλει τον εαυτό του απ' έξω, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως αμόλυντος. Ως υπεράνω. Ο ίδιος, μας είπε, δεν έχει εμπλακεί σε διορισμούς:
Πραγματικά είναι να εκπλήττεται κανείς και να διαπορεί:

* Ποιος διόρισε τον κουμπάρο του, κ. Πασιαρδή, στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και αργότερα στη θέση του Υπουργού Άμυνας;

* Ποιος διόρισε τον κουμπάρο του και μακαρίτη, Πεύκιο Γεωργιάδη, στη θέση του Υπουργού Παιδείας;
* Ποιος διόρισε τον κουμπάρο του, κ. Σπανό, στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας;
* Ποιος επαναδιόρισε τον συμπέθερό του, Γιώργο Ηλιάδη, στην κλίμακα Α15 στο Υπουργείο Εξωτερικών;
* Ποιος διόρισε τον μυροκουμπάρο του, κ. Κενεβέζο, στη θέση του μέλους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας;
* Ποιος διόρισε τον κουμπάρο του, κ. Χατζηαναστασίου, στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω;


Προφανώς, τους πιο πάνω διόρισε η κυρία Μαρικκού από τα Λεύκαρα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και της αξιοκρατίας σε αυτό τον τόπο. Είναι δε σαφές ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ουδεμία σχέση ή ανάμιξη έχει με τους πιο πάνω διορισμούς.
Στην ίδια λογική, πάντοτε, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία σε βαρόνο Μυν Χάουζεν της πολιτικής, μας είπε, επίσης, χθες ότι ο ίδιος δεν κατηγόρησε ποτέ προσωπικά κανέναν σε αυτόν τον τόπο, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί σε πρύτανη του πολιτικού μας πολιτισμού και διαπρύσιο κήρυκα τής πολιτικής δεοντολογίας.

Το 24% του Κυπριακού Λαού, το οποίο αποκάλεσε "ναιναίδες" , δηλαδή το ένα τέταρτο του Κυπριακού Λαού, είναι "ο κανένας". Ο χώρος της εφημερίδας είναι περιορισμένος. Διαφορετικά θα μπορούσε κανείς να ασκήσει κριτική και για την αριθμητική του κ. Προέδρου!


Κωδικός άρθρου: 760774
ΠΟΛΙΤΗΣ - 13/12/2007, Σελίδα: 12

No comments: