Friday, October 20, 2006

Ναι, είμαστε για το Γκίνες!

Grafei o k. Kaskanis:

"Υποθέτω, μόνο στην Κύπρο παρουσιάστηκε περίπτωση που εκπρόσωπος Τύπου έχει υπογράψει συμβόλαιο και έχει δώσει αποδείξεις για τα λεφτά που πήρε για προώθηση του Σχεδίου Ανάν. Αυτό, υποθέτω, θα είναι περίπτωση για συγγραφή στο βιβλίο Γκίνες". Τάδε έφη, Τάσσος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας.Μπορεί και να 'χει δίκαιο ο Πρόεδρος. Η Κύπρος, άλλωστε, καταγράφεται για πολλά άλλα ζητήματα στο βιβλίο Γκίνες. Από τα λουκούμια, μέχρι τους γύρους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο περιλαμβάνει το εν λόγω βιβλίο. Αν όμως κάτι διέφυγε τους κυρίους του Γκίνες, είναι η πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία που έχει η Κύπρος: * Είναι το μόνο κράτος στον κόσμο του οποίου ο Πρόεδρος -με αποδείξεις και χαρτόσημα- έλαβε οικονομική εισφορά από μια ξένη εταιρεία, η οποία ουδεμία σχέση είχε με το χώρο.
Είναι το μόνο κράτος του οποίου ο Πρόεδρος -χωρίς κανένα ενδοιασμό- παραδέχθηκε δημοσίως ότι "ναι, τα πήρα από τη Watford Petroleum".
Είναι το μόνο κράτος, όπου ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Προέδρου δήλωσε ότι η ξένη Watford δεν είναι η μόνη ξένη εταιρεία που συνεισέφερε στο ταμείο.
Είναι το μόνο κράτος στον κόσμο όπου η χρηματοδότηση του Προέδρου του συνοδεύεται και με υποψίες ότι το χρήμα δεν ήταν και τόσο καθαρό.
Είναι το μόνο κράτος στον κόσμο, του οποίου οι πολίτες παρακολούθησαν μεν εμβρόντητοι όλα τα γεγονότα, πλην όμως ουδόλως διαμαρτυρήθηκαν.
Κι είναι το μόνο κράτος στον κόσμο, όπου οι αποδεδειγμένα χρηματιζόμενοι από το εξωτερικό, εξακολουθούν -με θράσος- να κατηγορούν γενικώς και αορίστως αυτούς που "τα πήραν".
Έχει, λοιπόν, δίκαιο ο Πρόεδρος. Κι ίσως υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να καταγραφούμε στο Γκίνες. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο της οποίας οι πολιτικοί συζητούν εδώ και 30 χρόνια τη λύση που περίπου περιελάμβανε το σχέδιο Ανάν, κι όμως ευθύνονται οι απλοί πολίτες που στο τέλος -με πόνο ψυχής- αναγκάστηκαν να την εγκρίνουν, διαβλέποντας τους κινδύνους που εγκυμονούνται. Και είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έκανε δημοψήφισμα με μία μόνο απάντηση. Διότι, αν θεωρούνται ένοχοι όσοι υποστήριξαν το σχέδιο και αν θεωρούνται πουλημένοι όσοι επιχείρησαν να προβάλουν το σχέδιο μέσα σε εκείνο τον οχετό της επίσημης παραπληροφόρησης, γιατί το κάναμε το δημοψήφισμα; Γιατί ο κ. Παπαδόπουλος δέχθηκε να βάλει το λαό σε αυτή την τόσο οδυνηρή δοκιμασία, αφού ο ίδιος, μία και μόνο απάντηση ήταν διατεθειμένος να αποδεχτεί;Είναι, λοιπόν, αλήθεια πως είμαστε για το βιβλίο Γκίνες. Όχι μόνο για τα λουκούμια, τους γύρους, τα λουκάνικα... Κυρίως για τον Πρόεδρό μας!

No comments: