Monday, November 27, 2006

ΑΚΕΛ, εθνικισμός, υποκρισία!

Κανείς δεν δικαιούται να μιλά πλέον για ακροδεξιά στοιχεία που στεγάζονται στον ΔΗΣΥ. Αυτά τα έχουμε απαλλαχθεί από τότε που δημιουργήθηκαν η ΕΥΡΩΔΗ, το ΕΥΡΩΚΟ και τα λοιπά κομματίδια.

Γράφει σήμερα ο κ. Λουκά στον Πολίτη:

Τα πρόσφατα επεισόδια βίας εναντίον των Τουρκοκυπρίων μαθητών του English School δεν μπορούν απλώς να θεωρούνται μεμονωμένη πράξη... "ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων", όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Με στόχο να καλύψει τις δικές της ενοχές για την κατάντια αυτού του τόπου. Τα γεγονότα αυτά είναι στην πραγματικότητα η ακραία έκφραση μιας ευρεία διαδομένης φασιστικής νοοτροπίας. Που καλλιεργείται συστηματικά από την παρούσα Κυβέρνηση. Έναντι των Τ/Κ. Και όχι μόνο. Στο ίδιο καζάνι, με τους "αλλόθρησκους" Τ/Κ βράζουν ασφαλώς και οι "Νενέκοι" Ελληνοκύπριοι. Και όσοι τελοσπάντων διαφωνούν με τις επιλογές της συγκυβέρνησης της Περιρρέουσας Ατμόσφαιρας στο Κυπριακό. Ο φασισμός αυτός δεν έχει χρώμα. Ούτε δεξιές ή αριστερές καταβολές. Ο φασισμός αυτός πηγάζει από μια βαθιά τριτοκοσμική αντίληψη. Πως εμείς οι Ε/Κ είμαστε το κέντρο της γης. Οι μονίμως αδικημένοι από τους ξένους. Οι μόνοι προασπιστές της... αξιοπρέπειας της Ευρώπης! Όσοι διαφωνούν μαζί μας είναι προδότες. Μεταξύ αυτών και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλαδιτών πολιτικών. Αλλά και η μερίδα των Κυπρίων πολιτικών και λαού που ήθελε να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω το μαύρο παρελθόν και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο. Χωρίς να απαρνιούμαστε την εθνική μας καταγωγή και ιστορία. Αλλά και χωρίς τη στείρα αναπαραγωγή των όσων στο παρελθόν μας χώρισαν από τους Τουρκοκύπριους.

Η αλήθεια λοιπόν είναι απλή. Και οι ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων αυτών είναι γνωστοί. Τους οποίους, από την αφάνεια, επανέφερε στο προσκήνιο η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Στηρίζοντάς τους στην εξουσία με νύχια και με δόντια. Απλώς και μόνο για να "στείλει τον Κληρίδη σπίτι του και ας καεί ο τόπος". Κατηγορούσε τον Κληρίδη πως στέγασε την ακροδεξιά στο κόμμα του. Μιαν ακροδεξιά που και να στεγάστηκε κάποτε στον ΔΗΣΥ, ούτε πολιτικές αποφάσεις ουσίας του κόμματος καθόριζε, ούτε επηρέαζε την ξεκάθαρη πολιτική Κληρίδη στο Κυπριακό. Μια ακροδεξιά, που στριμωγμένη εντός της φιλελεύθερης παράταξης ουσιαστικά αφοπλίστηκε, φιμώθηκε και παρέμεινε αδρανής για χρόνια. Μέχρι που ήρθε η περιβόητη αλλαγή. Και έδωσε στην ακροδεξιά αναστάσιμη ένεση. Αφού με την επίσημη πολιτική που ασκείται οι θέσεις της ταυτίζονται. Εξ ου και τα εγκώμια των επωνύμων στελεχών της προς τον νέο "Εθνάρχη"!.

Αλλού λοιπόν να στρέψει τα πυρά της η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Να αφήσει κατά μέρος τα κροκοδείλια δάκρυα και τις υποκρισίες. Για τα εξόφθαλμα πλέον ελλείμματα δημοκρατίας. Για τις φασιστικές νοοτροπίες που ξαναγεννήθηκαν. Για την σπίλωση ιδεών και συνειδήσεων. Και για τον "Τουρκικό Βορρά" που αποτελεί πρώτα από όλα και πάνω από όλα το συνολικό και τελεσίδικο δυστυχώς αποτέλεσμα της "συλλογικής σοφίας" του ΑΚΕΛ!

ΥΓ: Η θλιβερή φασιστική νοοτροπία που καλλιεργείται σε μερίδα του κυπριακού λαού δεν εξαντλείται μόνο έναντι των Τ/Κ. Τα ίδια είχαμε και πριν από αρκετό καιρό, όταν η Εβραϊκή Κοινότητα Λάρνακας προχώρησε στα εγκαίνια της πρώτης Εβραϊκής Συναγωγής. Την ίδια συμπεριφορά αντιμετωπίζουν ασφαλώς και οι ξένοι εργάτες στην Κύπρο, τους οποίους πολλοί αντιμετωπίζουν σαν ζώα! Αυτή είναι η κοινωνία της "αλλαγής" και των "πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων" του κ. Χριστόφια!

*Γραμματέας Διαφώτισης Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων της ΝΕΔΗΣΥ

No comments: