Friday, December 08, 2006

Ευτυχώς που υπάρχει και ο "Πολίτης"!

Πώς αντιδρούμε μπροστά στον καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων;

Ξέρουμε πού πάμε;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ" ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι ανησυχίες που εκδηλώνονται από το σύνολο των σκεπτόμενων Κυπρίων είναι εύλογες. Ο προβληματισμός διάχυτος από όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις:

* Έχουμε στρατηγική στο Κυπριακό κι αν ναι, γιατί δεν αποδίδει;

* Κατανοεί κανείς τις θέσεις μας στο εξωτερικό ή μήπως έχουν βαλθεί όλοι εργολαβικά να καταστρέψουν τη χώρα μας;

Τα γεγονότα από μόνα τους έρχονται να καταδείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην προώθηση του εθνικού μας προβλήματος:


* Η Τουρκία για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια αρνείται να υπογράψει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης με την Κύπρο, ωστόσο οι εταίροι μας προτείνουν να δοθεί περαιτέρω παράταση στην Τουρκία παρά την απειλή της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα ασκήσει βέτο και δεν θα επιτρέψει την έκδοση συμπερασμάτων στη Σύνοδο Κορυφής.

* Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έρχεται στην υπόθεση Αρέστη να αναγνωρίσει επί της αρχής τη λειτουργία της Επιτροπής Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα, η οποία όπως αναγνωρίζει, πληροί τα κριτήρια που τέθηκαν από το Δικαστήριο ώστε να μπορεί να εξετάζει πρωτοδίκως όλες τις προσφυγές των Ε/Κ προσφύγων οι οποίοι διεκδικούν τις περιουσίες τους από την Τουρκία.

* Τα Ηνωμένα Έθνη διά της έκθεσης του Γ.Γ. για την ανανέωση της θητείας της Ουνφικύπ στην Κύπρο επιρρίπτουν σχεδόν όλες τις ευθύνες στην ε/κ πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού και αφήνουν την απειλή να αιωρείται περί απομάκρυνσης της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο πριν λυθεί το Κυπριακό.


Πώς αντιδρούμε μπροστά σε αυτόν τον καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων;

Η Κυβέρνηση κάνοντας στροφή 180 μοιρών εμφανίζεται να είναι ικανοποιημένη για τις εξελίξεις. Το ΑΚΕΛ αναγνωρίζει τα αρνητικά τους σημεία αλλά επιλέγει να επιρρίπτει τις ευθύνες γενικά και αόριστα στη νέα τάξη πραγμάτων και στον ιμπεριαλιστικό δάκτυλο. Το ΔΗΚΟ συνήθως σιωπά, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα - συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα - επιτίθενται με δριμύτητα κατά της Κυβέρνησης είτε γιατί δεν ασκεί βέτο είτε γιατί δεν προέβλεψε την απομόνωση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Τα πιο πάνω γεγονότα κατά την άποψή μας καταδεικνύουν την έλλειψη στρατηγικής και ταυτόχρονα σηματοδοτούν την πλήρη και οριστική κατάρρευση της τακτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση Παπαδόπουλου.
Χρειαζόμαστε επειγόντως στρατηγική και νέα τακτική.

---


Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Μόνο που η πολιτική Παπαδόπουλου έχει ξοφλήσει εδώ και καιρό. Ως πότε ο λαός της Κύπρου θα παραμένει απλός παρατηρητής? Ως πότε θα ανεχόμαστε τέτοιους εμπαιγμούς από τους υποτιθέμενους πολιτικούς μας? Επιτέλους, πότε θα ξυπνήσουμε και θα μάθουμε να ψηφίζουμε?

1 comment:

the Idiot Mouflon said...

Καλή συνέχεια...

SMS: Επειδή οι ευχές για το 2006 δεν “έπιασαν”, φέτος δεχόμεθα και χρηματικές εισφορές…