Monday, March 05, 2007

Ο ρατσιστής μητροπολίτης

"Στα ξένα παιδιά ρίχνει το φταίξιμο για το χαμηλό, όπως υποστηρίζει, επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης ο μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος. Η δήλωση του μητροπολίτη έγινε ύστερα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, κατά την οποία εξετάστηκαν οι θέσεις της Εκκλησίας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Ο Πάφου επιβεβαίωσε ότι η Εκκλησία προχωρεί στους σχεδιασμούς για την ίδρυση σχολείων, στα οποία θα καθιερωθούν και εξετάσεις εισδοχής." -- από την εφημερίδα Φιλελεύθερος

Πόσο χαμηλότερα μπορεί να ξεπέσει πλέον η εκκλησία της Κύπρου? Ποιό θα είναι το επόμενό της αίτημα? Να διώξουμε όλους τους ξενόγλωσσους από την Κύπρο? Να τους απολύσουμε γιατί δηλητηριάζουν τα λεγόμενα ελληνο-ορθόδοξα ιδεώδη? Έλεος πλέον σε αυτή τη χώρα, ΕΛΕΟΣ! Αυτές είναι δηλώσεις που προκαλούν. Τί θέλουν δηλαδή, να κατέβουμε στους δρόμους και να ρίχνουμε αυγά στην αρχιεπισκοπή? Γιατί κάτι τέτοιο σίγουρα τους αξίζει!!!

1 comment:

Anonymous said...

Τον Πάτερ Γεώργιο τον είχα καθηγητή Χημείας 3 χρόνια στην Παλλ/ισσα. Στον συγκεκριμένο τομέα (Χημεία) είναι εξαιρετικός.. αλλά φέρει επίσης χαρακτηριστικά Βυζαντινά, ξέρεις... πουλλαόφωνος παπάς & σhειττάνης.

Η άποψη που εξέφρασε -εάν σωστά αποδόθηκε -δεν νομίζω να προέρχεται από αμορφωσιά ή φανατισμό. Πιο πιθανόν θεωρώ να προετοιμάζεται για τα περαιτέρω (δεν τον έβαλε τυχαία εκεί ο Χρυσόστομος Β). Έχει δημιουργήσει αντιπάθειες σε κάποιους χώρους λόγω της -και δικαστικής -αντιπαράθεσης του με τον Αθανάσιο και τώρα προσπαθεί να "κερδίσει πόντους".

Ηλίθιο Αγρινό