Wednesday, July 11, 2007

Aνατολίτικα παζάρια

"Η παραίτηση τεσσάρων Υπουργών της Κυβέρνησης για καθαρά κομματικούς λόγους, δείχνει το πόσο ξοφλημένη και ξεπερασμένη είναι η λογική ενός συστήματος εξουσίας που βασίζεται στην κομματική συνδιαλλαγή", αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του υποψηφίου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, Μιχάλης Σοφοκλέους.

Αναφέρει, επίσης, ότι ''τα ανατολίτικα παζάρια και οι συμφωνίες πίσω από τις κλειστές πόρτες του κομματικού παρασκηνίου οδηγούν σε αγκύλωση του προεδρικού συστήματος, αλλά και αδυναμία διακυβέρνησης, τα χαρακτηριστικά δηλαδή που βίωσε η Κύπρος την τελευταία πενταετία''. Ο κ. Σοφοκλέους προσθέτει ότι ''σήμερα επιβεβαιώθηκε το ό,τι η διακυβέρνηση μέσω μεσαζόντων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους''.

"Η Κύπρος του 21ου αιώνα", συνεχίζει η ανακοίνωση, "απαιτεί Πρόεδρο που θα εξαρτάται αποκλειστικά από την άμεση σχέση με τους πολίτες, και Υπουργούς που να ανταποκρίνονται στα οράματα που ο λαός επέλεξε, αντί στις σκοπιμότητες των μικροκομματικών σχεδιασμών''. ''Αυτός είναι κυρίαρχος στόχος της υποψηφιότητας Ιωάννη Κασουλίδη'', καταλήγει ο εκπρόσωπός του Μιχάλης Σοφοκλέους.

No comments: