Saturday, February 23, 2008

Afti tin Kiriaki, Pame Mprosta

Φίλες και φίλοι,

Έφτασε αισίως η ώρα που όλοι οι πολιτικοί σωπαίνουν για να ακουστεί κρυστάλλινη και δυνατή η φωνή του κυρίαρχου λαού. Την Κυριακή, ο κάθε ένας από εμάς, σκέφτεται, προβληματίζεται και δημιουργεί για την χώρα του ένα καλύτερο αύριο. Ο στόχος και ο σκοπός όλων μας είναι, και πρέπει να είναι, ο ίδιος: η Πρόοδος και η Ευημερία της Κύπρου μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα πρέπει να προσέλθουμε στις κάλπες με ηρεμία και νηφαλιότητα, να επιδείξουμε ακόμα μια φορά το δημοκρατικό μας ήθος, και να επιλέξουμε τον πραγματικά καλύτερο από τους δύο υποψηφίους.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα Κοινωνική Συμμαχία για την Κύπρο του 21ου αιώνα, ουδέποτε πίστεψε ούτε και παρήγαγε συνθήματα χωρίς περιεχόμενο. Αντίθετα, πιστέψαμε στην πυγμή και τον δυναμισμό της νεολαίας μας, αφουγκραστήκαμε μια κοινωνία που διψούσε για αλλαγή και εκσυγχρονισμό, μια κοινωνία έτοιμη να συμμετάσχει δημιουργικά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μακριά από σκεπτικισμούς και εσωστρέφειες  του παρελθόντος. Νιώσαμε πλέον, ότι όλοι ΜΑΖΙ, χωρίς διχόνοιες και διχασμούς πορευόμαστε προς το μέλλον.

Εμπιστευτήκαμε και υποστηρίξαμε έναν πολιτικό με βαθιά αφοσίωση στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, ένα πολιτικό που γνωρίζει καλύτερα από όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, έναν πολιτικό με όραμα για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα. Πιστέψαμε και πιστεύουμε στο ήθος, την ειλικρίνεια, την μετριοπάθεια, τον πατριωτισμό, την πυγμή και το σθένος του Ιωάννη Κασουλίδη. Δεν μας πτόησαν οι ανήθικες επιθέσεις κατά μελών της οικογένειας του, δεν μας πτόησε η λάσπη από ηγεσίες που προώθησαν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος των οπαδών τους. Αναταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά της κυπριακής πολιτικής σκηνής όταν υποστηρίξαμε για πρώτη φορά, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται στις κάλπες κατευθείαν από το λαό, και όχι στις κεντρικές επιτροπές οποιουδήποτε κόμματος.

Είναι γι’αυτό που ο Ιωάννης Κασουλίδης, μίλησε και δεσμεύτηκε μπροστά στο λαό, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς προμήθειες, και προπάντων, χωρίς σκοτεινές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Και ο λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για αγνή δημοκρατία. Την περασμένη Κυριακή ο Ιωάννης Κασουλίδης έκοψε πρώτος το νήμα των εκλογών, διαψεύδοντας δημοσκοπήσεις και προγνωστικά, που ουδεμία σχέση είχαν με την κυπριακή πραγματικότητα. Αυτή την Κυριακή, καλούμε όλους εσάς που συμμερίζεστε το όραμα μας και την ελπίδα για μια Κύπρο που Κερδίζει, να ‘ρθείτε μαζί μας, για να χτίσουμε μαζί την Κύπρο που μας αξίζει, για να πάρουμε μαζί την χώρα μας ΜΠΡΟΣΤΑ και στην καρδιά της Ευρώπης!

Ιωάννης Ιωάννου (www.ioannou.us)

No comments: