Friday, February 22, 2008

Ο Πραγματικός Χριστόφιας

Φίλες και φίλοι,

Χωρίς αιδώ και χωρίς σεβασμό προς την λαϊκή ετυμηγορία που θα δοθεί την Κυριακή, με ύφος αλαζόνα τσάρου άλλων εποχών, παρακολουθήσαμε όλοι έκπληκτοι την απαράδεχτη συμπεριφορά του κ. Χριστόφια στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΑ. Η Κοινωνία των Δημοκρατικών Πολιτών αυτού του τόπου, η Κοινωνική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Κύπρο του 21ου αιώνα, δηλώνει συγκλονισμένη μπροστά στο αντίκρισμα του πραγματικού κ. Χριστόφια, του επικοινωνιακά πράου και αυτο-αποκαλούμενου ως «ανθρώπινου» κομουνιστή ηγέτη. (http://www.youtube.com/watch?v=t8a_O3W4fF0)

«Ρωτάς τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!» βροντοφώναξε ο κ. Χριστόφιας χθες, ξεχνώντας και υποτιμώντας το γεγονός, φαίνεται, ότι εις και μόνος ο κυπριακός ελληνισμός θα αποφασίσει, δια της ψήφου του, ποιος όντως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Από την άλλη, οι κραυγές του κ. Χριστόφια μπορούν και να εκληφθούν ως ο συνειδησιακός του διάλογος. Αυτόν που διενεργούσε όταν εγκατέλειπε την συνεργασία με τα άλλα κόμματα, για να διεκδικήσει, τι άλλο, την πολυπόθητη καρέκλα. Είναι ο ίδιος εσωτερικός διάλογος που τον ταλανίζει εδώ και μέρες όταν διαπιστώνει πως τα αξιώματα που τάζει δεν πρόκειται να τον βάλουν στον προεδρικό. Γι’αυτό και φωνάζοντας προσπαθεί να αυτο-πεισθεί ότι όντως θα είναι πρόεδρος.

Και όμως, τα γεγονότα λένε αλλιώς. Και ο παλμός της κυπριακής κοινωνίας φαίνεται να διαφωνεί κάθετα με τον κομουνιστή ηγέτη. Το μαρτυρούν καθημερινά οι δηλώσεις υποστήριξης, από όλους τους χώρους, από προσωπικότητες βεληνεκούς, από πρώην ή/και νυν κυβερνητικούς υπουργούς και τεχνοκράτες, από οργανώσεις και σύνολα τα οποία δεν αποδέχονται την λογική της συνδιαλλαγής, δεν αποδέχονται την λογική της καρέκλας ούτε και αποδέχονται την κώφευση των ηγετών τους απέναντι στην βούλησή τους.

Εμείς, πάντως, ευχαριστούμε τον κ. Χριστόφια για αυτή του την συμπεριφορά. Τώρα, ο κυπριακός λαός μπορεί να δει ξεκάθαρα τον πραγματικό κ. Χριστόφια, και όχι την εικόνα που έχτισαν οι επικοινωνιολόγοι του. Τον ευχαριστούμε επίσης, γιατί μας έκανε ακόμα πιο δυνατούς στην θέληση και στον αγώνα μας για μια Κύπρο φιλελεύθερη, δημοκρατική και εκσυγχρονισμένη, και μας απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο ίδιος ούτε εκπροσωπούσε, ούτε και εκπροσωπεί τον Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Κύπρου του 2008, αλλά μόνο το παρελθόν.

Οι ελεύθερα σκεπτόμενοι Δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας, έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη τους προς τον μόνο Ευρωπαϊστή ηγέτη, τον κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Την ερχόμενη Κυριακή, είναι αυτή η δυναμική και ωραία κοινωνία που θα τον εκλέξει και επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όχι για την καρέκλα, αλλά γιατί ο κ. Κασουλίδης, με την καθαρή εντολή κατευθείαν από τον λαό, θα υπηρετήσει ελεύθερος, με πάθος, σθένος και πυγμή, τα συμφέροντα του λαού και μόνον του λαού, ολόκληρης της Κύπρου.

Ιωάννης Ιωάννου (www.ioannou.us)

 

 

No comments: