Wednesday, February 20, 2008

Στη ζυγαριά τα συμφέροντα

Ο κ. Καρογιάν στη 20λεπτη απολογία του, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Ιωάννη Κασουλίδη, Λουκάς Φουρλάς προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι η απόφαση του κόμματος του για το Β' γύρο των εκλογών εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κόμματος του, τα οποία, όμως δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

"Το συμφέρον της Κύπρου είναι ταυτόσημο με την ευρωπαϊκή της πορεία, που δεν θα υπήρχε αν τα προηγούμενα χρόνια είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου το ΑΚΕΛ και αυτό είναι κάτι που ξέρει πολύ καλά ο κ. Καρογιάν", ανέφερε ο κ. Φουρλάς που συνεχίζοντας είπε ότι "το συμφέρον της Κύπρου είναι η οικονομική σταθερότητα" και ότι "αυτή δεν θα υπήρχε εάν είχαν εισακουσθεί οι θέσεις του ΑΚΕΛ, να μείνουμε εκτός ευρωζώνης".
Περαιτέρω ο Εκπρόσωπος του κ. Κασουλίδη, ανέφερε πως "το συμφέρον της Κύπρου ταυτίζεται με το σεβασμό στην ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της χώρας, ο οποίος δεν αλλοιώνεται και δεν παραγράφεται", προσθέτοντας ότι "αυτά είναι που απασχολούν τους πολίτες και όχι ποιες θέσεις θα αποκτήσει η ηγετική ομάδα του ΔΗΚΟ και οι προσωπικοί στόχοι των κομματικών ηγεσιών δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες των πολιτών".

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο Ιωάννης Κασουλίδης καλεί όλους τους πολίτες να συνεχίσουμε την πορεία για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Κύπρο, προσθέτοντας ότι στην πλατιά κοινωνική συμμαχία που τον στηρίζει όλοι έχουν θέση και διατύπωσε τη θέση ότι "κανένα κομματικό παρασκήνιο δεν μπορεί να ανατρέψει το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα υπέρ του Ιωάννη Κασουλίδη, για να βάλουμε την Κύπρο σε μια νέα εποχή".

2 comments:

Anonymous said...

Σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά συμφέροντα ή φιλοδοξίες κάποιων στελεχών του ΔΗΚΟ οι οποίοι ίσως να νομίζουν ότι το κόμμα είναι ιδιοκτησία τους. Πάντως φαίνεται να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στην βάση.

Ioannis Ioannou said...

File anonime, tha simfwnisw mazi sou, prokeitai peri simferontwn ... eidika ama dei kaneis poioi ipostirixan xristofia: kleanthous, palmas, pittokopitis ... einai aftoi pou o idios o kosmos tou DHKO tous eftise katamoutra kai tous esteile EXW apo tin vouli!