Sunday, March 09, 2008

Το 76% που έγινε 80% ...

Ακόμα ένας εκ των κλαμένων λόγω της αποχώρησης του "εθνάρχη"-τέως Τάσσου:

"Πρώτον, η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, όπως και η πλειονότητα των Κυπρίων ψηφοφόρων, ψήφισαν εναντίον του σχεδίου Ανάν που τα πρόβλεπε όλα αυτά. Δεύτερον, στον πρώτο γύρο των προεδρικών, οι ψηφοφόροι υπερψήφισαν το κόμμα τους αλλά, αν εκτιμήσουμε σωστά το 33%, ούτε 10% δεν θα ψήφιζε τέτοιες μακάβριες αποφάσεις αν αυτό ετίθετο σε ψηφοφορία. Αν, λοιπόν, προσθέσουμε το υπόλοιπο 23% στο ποσοστό που πήρε ο κ. Παπαδόπουλος και το ποσοστό των αντιανανιστών του ΔΗΣΥ, το ποσοστό που θα συμφωνούσε με πολιτική συμβατή με τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εμμονή στη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, είναι γύρω στο 80%."

Είναι ο ίδιος θρασύς, που την δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών, γράφοντας την βούληση του Κυπριακού Ελληνισμού στα παλαιότερα των υποδημάτων του έγραφε:

"Είναι αδιάφορο ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Γι' αυτό και το παρόν σχόλιο αναρτάται μια ώρα πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα. Άνθρωποι και λαοί παθαίνουν αυτό που τους αξίζει. Στην προκειμένη περίπτωση θα πληρώσουν γιατί ενώ κρινόταν το εθνικό ζήτημα ψήφισαν κομματικά. Αν βγει ο Χριστόφιας σίγουρα θα αρχίσει διαδικασίες προσαρμογής του κυπριακού λαού στην επερχόμενη τουρκοαγγλική εξουσία. Αυτό εκτιμάται με βάση τα μισόλογά του πριν τις εκλογές και ιδιαίτερα στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη. Πιθανότατα, να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ΔΗΣΥ και να οδηγηθούμε (αν ο κ. Χριστόφιας με την παρέα του αποτολμήσει να κάνει βήματα κατάργησης της Κυπριακης Δημοκρατίας) σε μια αντι-τουρκοαγγλική συσπείρωση. Δηλαδή, πίσω στην εποχή της αποικιοκρατίας, κατά κάποιο τρόπο. Νεοφασιστικές νοοτροπίες ήδη εκδηλώθηκαν. Εγώ εδώ, για παράδειγμα, πήρα μηνύματα να ... προσαρμοστώ στο σχέδιο Αναν. Η απάντηση είναι ακαριαία: Οι κομματικές πλειοψηφίες αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση και όχι την ελευθερία και μάλιστα την εθνική ανεξαρτησία στο σύνολό της. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα μηνύματα είναι που πυροδότησαν την επιφυλλίδα μου "ο επερχόμενος ανανάνθρωπος" που τελείωνε με τη φράση "χαιρετίσματα στην εξουσία των πραιτοριανών της τουρκοααγλικής επικυριαρχίας".  Αν κερδίσει ο κ Κασουλίδης όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα τον επηρεάζει το ανανικό σύστημα που διοικεί το ΔΗΣΥ το οποίο διόλου τυχαίο έχει μακρινές συγγένειες (κάποιων στελεχών) με την ΕΟΚΑ Β που μαζί με την χούντα έσυρε την Κύπρο στην καταστροφή." Παναγίωτης Ήφαιστος

Προς τι αυτός ο πατερναλισμός? Πρέπει να μάθουν, μερικοί, να δέχονται τις ήττες τους, και να αντιλαμβάνονται ότι συχνά, αυτά που υποστηρίζουν απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Στην αρθρογραφία του ο κ. Ήφαιστος, ούτε λίγο  ούτε πολύ, καταφεύγει στο Χιτλερικό μήνυμα, ότι ίσως τελικά ο κ. Παπαδόπουλος να μην άξιζε στον κυπριακό λαό, ο οποίος, κατά τον ίδιο, μαντρίζετε πολύ εύκολα στο κόμμα του όταν γίνονται εκλογές. Αυτές οι απόψεις εκφράστηκαν και ανάμεσα σε υδροκέφαλους της νεολαίας υποστήριξης του εθνάρχη τέως. Και καλά οι τελευταίοι έχουν το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας τους. Ο κ. Ήφαιστος όμως, που θέλει να θεωρείτε και ακαδημαϊκός, δεν ντρέπεται να εκφράζει δημόσια τέτοιες απαράμιλλες ασυναρτησίες? 

Γιατί, και αυτός, όπως και πολλοί τασσολάτρες, δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ο λαός να έστειλε σπίτι του Τάσσο λόγω της πενταετίας σκοταδισμού, εσωστρέφειας, συντηρητισμού, υποκρισίας, κουμπαροκρατίας, απομόνωσης, και ΤΟΣΩΝ άλλων δεινών που επέφερε στην Κύπρο? Ότι και να λένε όμως, όσο και να κλαίγονται και να οδύρονται στο μνήμα της πενταετίας Τάσσου, ΕΝΑ είναι σίγουρο ... ανήκει πλέον, οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν, όπως και οι "απόψεις" που εκφράζουν όλοι οι κλαίγοντες. Και πάλι, τους παρακαλούμε να το πράττουν κατ'ιδίαν, τους έχει βαρεθεί η ψυχή μας, πραγματικά.