Tuesday, March 11, 2008

Δεν μετανιώσαμε ούτε και θα μετανιώσουμε για σας ... άθλιοι

Γράφει σήμερα ο Δρ. Ταλιώτης στην "Αλήθεια" (και συμφωνώ απόλυτα):

"Το να ακούμε ακόμα από την πλευρά μερικών από τους βουλευτές του ΔΗΚΟ ότι ο κ. Κασουλίδης επειδή δεν... μετάνιωσε δημόσια γιατί ψήφισε Ναι (όπως δεν μετάνιωσε και ο γράφων) και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας και ότι εμείς όλοι περίπου πρέπει να σταθούμε στην πλατειά Ελευθέριας και να παραδεχτούμε ανοικτά το λάθος μας, μας θυμίζει την εποχή των Γκούλακς όπου τη δημόσια μετάνοια ακολουθούσε η δημόσια εκτέλεση. Όχι φίλε μου Βότση. Στις Δημοκρατίες ο λαός δεν απολογείται στις πλατείες δημόσια, για θέματα μάλιστα συνειδήσεως. Είχατε κάθε δικαίωμα να μην ψηφίσετε Ιωάννη Κασουλίδη για τη διαφορετικότητά του σε ό,τι αφορούσε το Δημοψήφισμα. Ο Κασουλίδης δεν απέκρυψε ποτέ από το λαό τι ψήφισε. Ψήφισε αυτό που αποφάσισε το κόμμα του. Δεν έχετε όμως ούτε σας αναγνωρίζουμε το παραμικρό δικαίωμα να ζητάτε από το 25% απολογίες γι' αυτό που ψήφισε. Ήταν απόλυτο δικαίωμά τους όπως ήταν και δικό σας δικαίωμα να ψηφίσετε διαφορετικά. Σε μας απαντάτε εσείς που είστε ένας βουλευτής. Σε σας απάντησε ολόκληρος ο κυπριακός λαός αφαιρώντας σας την εξουσία και τα ψεύτικα κοτσάνια ότι τάχατες είχατε το 76% του λαού με το μέρος σας. Δεν το είχατε και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί στην κάλπη. Αυτό είναι η έννοια και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θα ζητούμε τώρα από το λαό να σας απολογηθεί γιατί σας αφήρεσε την εξουσία και τα κοτσιάνια του 76%; Δεν το πιστεύω και δεν θα το κάμετε. Γι' αυτό είμαι απόλυτα βέβαιος.

Ο Αναστασιάδης σύντομα επιστρέφει στο Εθνικό Συμβούλιο. Έχει πίσω του το 47% του λαού. Αυτό το πετύχαμε όλοι συσπειρωμένοι γύρω από τα πρόσωπα δύο ικανών ηγετών. Του Ιωάννη Κασουλίδη και του Νίκου Αναστασιάδη. Ο Κασουλίδης όπως και ο Αναστασιάδης έχουν λόγο πλέον στους χειρισμούς του εθνικού θέματος.

Αν στο εθνικό θα συμμετέχουν ηγέτες κομμάτων του 3 και του 4%, επιβάλλεται να συμμετάσχουν και οι ηγέτες του 47%. Έτσι η φωνή που θα ακούγεται θα εκπροσωπεί όχι μόνο το 33,5% της πρώτης Κυριακής, όχι μόνο το 47% της δεύτερης, αλλά το 100% του κυπριακού Ελληνισμού, μεταξύ των οποίων και 35,000 οπαδούς και ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος."