Friday, March 07, 2008

Τα φαντάσματα μερικών ... ακόμα τους καταδιώκουν

Γράφει σήμερα (απόσπασμα) σε επιστολή του στον "Πολίτη" ο κ. Πανίκος Ελευθερίου

"Μετά τις προεδρικές εκλογές, αυτό που πρέπει να μας ανησυχήσει είναι το γεγονός ότι μαζί με τους νικητές πανηγυρίζουν και γνωστοί εχθροί της Κύπρου. Θεωρούν δεδομένο ότι η απομάκρυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου από την εξουσία ανοίγει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού, με τις γνωστές απαράδεκτες πρόνοιες, που συναντήσαμε στο σχέδιο Ανάν. Στην ουσία, σύντομα θα βιώσουμε τη νεκρανάσταση του σχεδίου Ανάν, που θα έχει διαφορετικό περιτύλιγμα, αλλά ίδιο περιεχόμενο. Αυτό θα γίνει ενώ πολλοί στην προεκλογική περίοδο καμώνονταν ότι αυτό δεν ήταν ένα υπαρκτό σενάριο, κατηγορώντας τόν πρώην Πρόεδρο, ότι έβλεπε φαντάσματα. Δυστυχώς, σ' αυτές τις εκλογές, οι θιασώτες μιας πιο 'ευέλικτης πολιτικής', κύριοι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία στο Κυπριακό, και για το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέξαμε με το συγκεκριμένο σχέδιο λύσης, επιβραβεύτηκαν και πάλι, και εκτοπίζουν τον εμπνευστή του ηρωικού 76%, που βροντοφώναξε ο Κυπριακός Ελληνισμός, το 2004."

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά το δυνατό χαστούκι που εισέπραξε ο κ. Παπαδόπουλος στις εκλογές, από το 66 και πλέον τις εκατό του λαού, μερικοί να συνεχίζουν να τον προσωπολατρούν αλλά και να αναπολούν την μαύρη πενταετία του σκοταδισμού, που ευτυχέστατα πλέον ανήκει στο παρελθόν. 

Είναι επίσης θράσος του χειρίστου είδους, μερικοί να αμφισβητούν την λαϊκή ετυμηγορία που ανέδειξε τον κ. Χριστόφια στην προεδρία, και ως φωτεινοί παντογνώστες, μόνοι να ερμηνεύουν το διεθνές σκηνικό και να μας προειδοποιούν, άκουσον άκουσον, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, όλοι οι πολιτικοί πλην του κ. Τάσσου είναι «χαμηλών αντιστάσεων».

Τέτοιες γελοιότητες ο λαός τις έριξε στον κάλαθο της ιστορίας όταν ο κ. Τάσσος τερμάτισε σαν μακρινός τρίτος στον πρώτο γύρο των εκλογών. Όλοι αυτοί λοιπόν τώρα, μπορούν να συνεχίσουν να κλαίγονται μαζί του, αλλά τους παρακαλούμε να το πράξουν κατ’ιδίαν, γιατί έχουμε μπουχτίσει να ακούμε αυτές τις ανοησίες τα τελευταία 5 χρόνια.

Αφού λοιπόν ο κ. Ελευθερίου δηλώνει Αμμοχωστιανός, τότε να του θυμίσουμε, γιατί πολύ νωρίς φαίνεται να ξέχασε, ότι στο α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, ο εικονικός αυτο-αποκαλούμενος «εθνάρχης», συνάντησε το Βατερλώ του στην Αμμόχωστο, παίρνοντας υποστήριξη μόνο από το 18.71% των πολιτών ... και ο νοών νοείτο.