Sunday, March 30, 2008

Ζώον ΕΙΣΑΙ και ΦΑΙΝΕΣΑΙ, ΒΛΑΚΑ αγράμματε Άνθιμε ...

"Εξαιρετικά σκληρή γλώσσα εναντίον του Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και του ενδεχόμενου να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια χρησιμοποίησε, την Κυριακή (30/3) από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα».

Οι οξείες δηλώσεις Άνθιμου ήρθαν με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα επιφορτιστεί με τη μελέτη του ενδεχόμενου επέκτασης του Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης στα ζευγάρια ιδίου φύλου.

Ο κ. Άνθιμος έκανε λόγο για «επαίσχυντο νόμο», ο οποίος αν εφαρμοστεί «θα βρεθούμε έξω από τη φύση μας και θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα», ενώ προχώρησε και σε προβλέψεις για περισσότερα δεινά.

Πρόσθεσε ότι «τέτοια μέτρα καταργούν όλους τους κανόνες ηθικής» και επεσήμανε ότι «προκαλούμε το Θεό με τις πράξεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση με στην οποία διακηρύσσει «τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του γάμου», λέγοντας ότι η Εκκλησία «δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του γάμου κατά το ορθόδοξο τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη συζυγική σχέση εκτός αυτού»."

No comments: