Thursday, March 13, 2008

Και πάλι προπαγάνδα από ρασοφόρους ...

Από τον Φιλελεύθερο (13.3.2008):

Λευκωσία: Τη δημιουργία Θεολογικής Σχολής πρότεινε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' στον νέο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου κατά τη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης από την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου. Ο κ. Δημητρίου δήλωσε ότι θα εξευρεθούν οι τρόποι συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Εκκλησία για ίδρυση της Θεολογικής Σχολής. Στη συνάντηση, που έγινε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι ο κ. Δημητρίου διασκέδασε τους φόβους που είχε η Εκκλησία στο θέμα της διαφύλαξης της ελληνικότητας της παιδείας ενώ συμφώνησαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις.

Στις δηλώσεις του, ο Μακαριότατος είπε ότι είχαν «μια όμορφη ανταλλαγή απόψεων εφ' όλης της ύλης, από την κατώτερη και πήγαμε και στην ανώτερη παιδεία».

«Με πολλή χαρά άκουσα τον κ. Υπουργό να μου δηλώνει απερίφραστα ότι είναι στη διάθεση της Εκκλησίας. Θέλει και θέλουμε αμφότεροι να έχουμε μια καλή συνεργασία για το καλό του λαού και του τόπου μας. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Η συνεργασία είναι δεδομένη. Αποφασίσαμε ότι συχνά - πυκνά θα συναντιόμαστε ούτως ώστε να ανταλλάσουμε απόψεις για το καλό της παιδείας μας αλλά και ιδιαίτερα του τόπου μας που έχει τόσα προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε και όχι να δημιουργούμε άλλα», είπε.

1. Είναι ντροπή και αίσχος για τον Υπουργό Παιδείας - αν ο Χρυσόστομος μεταφέρει ορθά τις θέσεις του - να δηλώνει «στην διάθεση» του αρχιεπισκόπου. Τι πάει να πει αυτό δηλαδή? Από πού και ως πού ο συντηρητικός εξτρεμιστής συνοδοιπόρος του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο άνθρωπος που από την ημέρα ανάληψης (κατάληψης) των καθηκόντων του έχει εκφράσει τις μεγαλύτερες χαζομάρες στο κυπριακό προσκήνιο, να εκφέρει και σημαίνουσα άποψη για την παιδεία. 

Ποια ακριβώς είναι η κατάρτιση του σε θέματα παιδείας πέραν των παραμυθολογικών σπουδών του στην «ιερατική» σχολή? Ποιος τον διόρισε εκπρόσωπο του ελληνισμού και υπό ποια ιδιότητα θα μας υποβάλει, πως και τι θα μαθαίνουμε στην νέα γενιά των Κυπρίων που και ρόλο και λόγο θέλουν να έχουν στο παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι? Γιατί επιτρέπει μια σύγχρονη κοινωνία όπως την κυπριακή, να ανέχεται την παρέμβαση των ρασοφόρων παραμυθάδων στα του κράτους? Και πάλι δηλώνω, ντροπή και αίσχος! Περιμένω μόνο την ώρα και την στιγμή που κάποιος Υπουργός Παιδείας, αισίως θα τους πετάξει έξω από το γραφείο του, και θα τους κλείσει την πόρτα στα μούτρα, οριστικά και αμετάκλητα. 

2. Έχουν, μήπως επιλυθεί όλα τα υπόλοιπα προβλήματα του πανεπιστημίου, και μας απέμεινε τώρα το θέμα της Θεολογικής Σχολής? Οι κλάδοι που δεν άπτονται παραμυθιών και φαντασίας, αλλά πραγματικής επιστήμης, όπως η φυσική, η χημεία, η ιατρική, έχουν λάβει την ανάλογη, ή περισσότερη καθώς τους αρμόζει, σημασία από την πολιτεία? Έχει ερωτηθεί ο φορολογούμενος πολίτης εάν θέλει τα λεφτά του να πεταχτούν και να θυσιαστούν στο βωμό της ρασοφόρας παρέμβασης της εκκλησίας στα του κράτους? Έλεος πλέον! Πού είναι οι οργανωμένοι φορείς, να ρίχνουν αυγά και ντομάτες, κάθε φορά που τέτοιες ηλιθιότητες ακούγονται δημόσια, και κάθε φορά που ρασοφόροι προπαγανδιστές εμφανίζονται με θράσος και δηλώνουν αυτές τις ασυναρτησίες?