Sunday, May 11, 2008

Ένας Διαχρονικός Ηγέτης και ένας διαχρονικός Κομπάρσος ...

Ο Διαχρονικός Ηγέτης Γλαύκος Κληρίδης:

Σε ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσαν τα Εθνικόφρονα Σωματεία της Περιοχής Πιτσιλιάς προς τιμή του, ο Γλαύκος Κληρίδης ανέφερε πως «η πατρίδα μας διέρχεται μια πολύ δύσκολη καμπή» και ότι «τα κομματικά συμφέροντα παραμερίζονται και το συμφέρον της πατρίδας τίθεται υπεράνω όλων». 

«Ολοι μας έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εις το να διαπραγματευθεί μια βιώσιμη, λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος, διότι είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε», συμπλήρωσε. 

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως εάν δεν κατορθώσουμε τώρα να λύσουμε το Κυπριακό, «δεν θα αποφύγουμε τη διχοτόμηση» και εξέφρασε την ευχή όπως «πρωτού αποχωρήσω από αυτό τον κόσμο, να δω το Κυπριακό λυμένο και δεν έχω πολλά χρόνια να περιμένω, γιατί αλλιώς θα φύγω αφήνοντας διχοτομημένη πατρίδα». 
 
Εξέφρασε επίσης την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη «ο οποίος πιστός στην εντολή μας να θέτει το συμφέρον της πατρίδας υπεράνω του δικού του κομματικού, προχώρησε έστω και μόνος να υποστηρίξει ότι χρειαζόμεθα λύση του κυπριακού προβλήματος».



Ο διαχρονικός Κομπάρσος Τάσσος Παπαδόπουλος:

Καταδικασμένη θα είναι να αποτύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα και η παρούσα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, σε περίπτωση έναρξης απευθείας συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, χωρίς την παραγωγή πραγματικού και όχι τεχνητού έργου στις ομάδες εργασίας και στις επιτροπές, όπως δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως τους κινδύνους, που για τη δική μας πλευρά μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη. 

Σε δηλώσεις του στο ξενοδοχείο ``Χίλτον Παρκ``, στη Λευκωσία, μετά την ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 32 χρόνων από την ίδρυση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη νέα διαδικασία που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται στο Κυπριακό, δήλωσε ότι ``είναι πολύ πρόωρο ακόμα να πούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα``. 

``Από ό,τι εγώ γνωρίζω και ασφαλώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλα``, είπε, ``παραμένει η Κυβέρνηση σταθερή και συνεπής στις διακηρυγμένες αρχές, που άλλωστε ήσαν και αρχές που διακήρυξε και το Δημοκρατικό Κόμμα και εγώ προεκλογικά``. 



Τα συμπεράσματα για το ήθος του κάθε ανδρός, δικά σας ...

No comments: