Wednesday, May 28, 2008

Ο φανατισμός και κυρίως η ΒΛΑΚΕΙΑ μερικών ...

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα 'εκπαιδευτικού' της δημόσιας εκπαίδευσης ... και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί το δημόσιο σχολείο βρίσκεται στην σημερινή άθλια του κατάσταση ... ας είναι καλά ο φανατισμός, ο συντηριτισμός, αλλά και η βλακεία της ΟΕΛΜΕΚ καθώς και 'εθνικών' αυτο-αποκαλούμενων 'εθνο-σωτήρων' όπως ο κ. Αντωνιάδης. Να δείτε που και στις εκλογές ψήφισε Παπαδόπουλλο ...

Από τις επιστολές του σημερινού Πολίτη:

Να προστατευτεί η δημόσια παιδεία από τα GCE

Μετά από τόσες κοινωνικές αντιδράσεις είναι αξιοπερίεργο γιατί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου επιμένει να εμμένει στις αυταρχικές της αποφάσεις για τα GSE.
Nομικοί, εκπαιδευτικοί, οργανωμένα σύνολα καθηγητών και μαθητών φωνάζουν για την ετσιθελική απόφαση των συγκλητικών και όμως αυτοί τους αγνοούν όλους λες και το πανεπιστήμιο είναι ιδιοκτησία τους και "αμπελοχώραφό" τους.

Με ποιο δικαίωμα κύριοι αποφασίζετε να εισάγετε φοιτητές με τα αγγλικά πτυχία αντί των ελληνικών παγκύπριων εξετάσεων υποβαθμίζοντας το δημόσιο σχολείο και την ελληνική παιδεία; Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε και με ποιων τις οδηγίες πράττετε;

Εάν σκοπεύει μια μικρή ομάδα πανεπιστημιακών νεοκυπρίων να αλλοιώσει και να διαβρώσει την ελληνική δημόσια παιδεία του τόπου καλά θα κάνει να προβεί σε δεύτερες σκέψεις. Τούτος ο λαός με αίμα και θυσίες ελευθερώθηκε από τα δεσμά της αγγλικής δουλείας και δεν θα επιτρέψουμε η Κύπρος και η παιδεία της να γίνει πνευματικά υπόδουλη των Άγγλων. Ούτε θα επιτρέψουμε ρατσιστικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος των παιδιών του δημοσίου.

Η ΟΕΛΜΕΚ έχει χρέος να συνεχίσει τα μέτρα που έλαβε και να μην υποκύπτει σε ψευδοδιλλήματα ότι δηλαδή τινάζει στον αέρα τις παγκύπριες εξετάσεις ενώ από την άλλη κόπτεται για τη διαφύλαξή τους. Έχει χρέος και ευθύνη έναντι της ιστορίας τούτου του τόπου, έναντι της δωρεάν δημόσιας παιδείας που με τόσους αγώνες αποκτήθηκε και πρέπει να διαφυλαχτεί για τις επόμενες γενιές.

Αντωνιάδης Πανίκος Φιλόλογος

No comments: