Sunday, May 04, 2008

Όποιος εν αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Λόρδο, στον κυριακάτικο Πολίτη (ναι, την καλύτερη εφημερίδα που είχε ποτέ η Κύπρος). Είναι καιρός πλέον να σταματήσει η σιωπή και η ανοχή εξτρεμιστικών διεφθαρμένων στοιχείων όπως ο χρυσόστομος, η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ και το ΔΗΚΟ, των τυχοδιωκτών και σκοταδιστών της προηγούμενης πενταετίας της άκρατης αποτυχίας και του διχασμού. 

Οι εκσυγχρονιστικές δυνάμεις, και οι ελεύθεροι άνθρωποι δηλώνουν πάντοτε παρόν και πάντοτε απέναντί τους. Η πανωλεθρία τους θα συνεχιστεί γιατί ο αγώνας μας δεν τελιώνει εδώ, ο αγώνας μας τώρα αρχίζει ...


Περάσαμε πέντε χρόνια στα οποία όσοι διαφωνήσαμε με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο γίναμε δέκτες μειωτικών χαρακτηρισμών από τον ίδιο, ο οποίος τοιουτοτρόπως έδιδε την άδεια και το παράδειγμα στους μικρούς στο πνεύμα και στο ήθος ανθρώπους να τον μιμηθούν με βάναυση γλώσσα. Όσοι παραλληλίζουν την περίοδο της πνευματικής αυτής τρομοκρατίας και βαναυσότητας με την περίοδο του Μακαρθισμού στις ΗΠΑ, κατονομάζοντάς την περίοδο Τασσισμού, δεν υπερβάλλουν.

Η Προεδρία του κ. Παπαδόπουλου είχε "κατορθώσει" να φιμώσει έναν ολόκληρο λαό, αναδεικνύοντας θορυβοποιούς και στενοκέφαλους φωνακλάδες, ούτω καλούμενους πολιτευτές, που κατέφευγαν στη συνηθισμένη τους ψευδοπατριωτική ρητορική. Μέχρι που ήρθαν οι εκλογές για να καταρρεύσει η σχολή αυτή. Τότε αναπνεύσαμε και όλοι "οι νενέκοι" και "αυτοί που τα παίρνουν από τους Αμερικάνους". 

Δεν πέρασαν όμως 2 μήνες και, αντί να σιωπούν, ανασυντάσσονται οι "πατριώτες" του Δουντικού Δόγματος "τζείνοι ποτζεί τζαι μεις ποδά". Φαίνεται ότι "όποιος εν αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του". Σε 5 χρόνια διεθνούς απομόνωσης:

Mας έφεραν πολλές ακόμα χιλιάδες νέους έποικους.
Μας άφησαν χωρίς νερό επειδή ασχολούντο με το σχέδιο Ανάν και τους προδότες.
Μας άφησαν χωρίς φυσικό αέριο.
Μας άφησαν χωρίς ελικόπτερα και αεροπλάνα πυρόσβεσης, και ο Θεός να βάλει το χέρι του το καλοκαίρι και να φυλάει τα δάση μας.

Μετά από 5 χρόνια καταστροφικά, τώρα εμφανίζονται ξανά χωρίς ντροπή με βιτρίνα τον καθήμενο στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο για να υποσκάπτουν τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια, που υποστηρίζονται από το 70%, τουλάχιστον, του λαού.

Πρόεδρε Χριστόφια, η υπομονή και η ανοχή έχουν τα όριά τους. Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν θα σταματήσουν να θορυβοποιούν και να στάζουν δηλητήριο μισαλλοδοξίας εις βάρος "ομοφύλων και αλλοφύλων, ομοθρήσκων και αλλοθρήσκων". Εσείς δεν είστε υπόχρεος να αμύνεστε και να εξηγείτε κάθε φορά που αυτοί ξαναθυμούνται το σχέδιο Ανάν.

Εξηγήστε στο λαό ότι πράγματι τέτοια σχέδια δεν φεύγουν, όπως σωστά διακήρυττε τότε και ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος. Εξηγήστε στο λαό ότι η "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία" σημαίνει την ίδια φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε το σχέδιο Ανάν και ότι η λύση του Κυπριακού την οποία αυτοί υποσκάπτουν θα είναι βασισμένη σε κάποια μορφή παραλλαγμένου σχεδίου Ανάν. Που αν ο απελθών Πρόεδρος τίμια και θαρραλέα διαπραγματευόταν στο Burgenstok -αντί να κρύβεται στη σουίτα του- θα το καλυτέρευε και θα έφερνε στο πιάτο και την Καρπασία. Κρίμα... 

Ψιθυρίζεται ότι πίσω από την ανασυγκρότηση των... πατριωτικών δυνάμεων βρίσκεται ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος. Ότι, όπως από το Προεδρικό συντόνιζε τα πολυβολεία των πατριωτικών δυνάμεων, το ίδιο τώρα επαναλαμβάνεται με πρώτο βιολί της ορχήστρας τον Αρχιεπίσκοπο (με όποιον παράδοξο τρόπο και αν εξελέγη). Το φαινόμενο αυτό (της υπόσκαψης όποιας προσπάθειας για λύση) επαναλαμβάνεται για δεκαετίες. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες λύσης είχαν πολεμηθεί άγρια από τις ίδιες απορριπτικές δυνάμεις και τα συνθήματα όπως:

"Τα μέλη των Επιτροπών που συμφωνούν με τους Τούρκους",
"Αφέντες στο Βορρά και συνέταιροι στον Νότο", "Οι νενέκοι. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αυτοί που τα παίρνουν χωρίς αποδείξεις και χαρτόσημα", "Αυτοί που μιλούν ελληνικά με τουρκικές θέσεις" "Η Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού και οι 5 γειτονιές της πόλης" κ.ο.κ.

Πρόσφατα προστέθηκε στην ομάδα των απροσκύνητων στενοκέφαλων "πατριωτών" -που θα δωρίσουν, αν αφεθούν ανεμπόδιστοι, και την υπόλοιπη Κύπρο στην Τουρκία- και ο με παράδοξες μεθόδους, δηλαδή διακόπτοντας παράνομα μια νόμιμη, με διαπιστωθείσα και καταγραφείσα απαρτία εκλογική συνέλευση, "εκλεγείς;" στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο κ. Χρυσόστομος. Ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε πρωτοστατήσει στη συνωμοσία εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου (στην οποία συμμετείχαν ναρκομανείς και ομοφυλόφιλοι από τα καταγώγια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης). Και ο οποίος, όταν απειλήθηκε με ταυτοπάθεια από τη Μείζονα Σύνοδο, ρούφηξε τη θορυβώδη γλώσσα του.

Αυτή η παρέα, Πρόεδρε Χριστόφια, απεδείχθη ανεπαρκής, ανίκανη και επικίνδυνη για την Κύπρο, με μαρτυρία το ίδιο το παρελθόν της και τα αποτελέσματά της, που είναι η σημερινή κατάντια του Κυπριακού.

Συνεπώς, η σιωπή και η ανοχή της Κυβέρνησης και της συνετής αντιπολίτευσης (που ορθά σας στηρίζει) έναντι της "συμπολίτευσης" που σας αντιπολιτεύεται, του Αρχιεπισκόπου που εξελέγη με τον τρόπο που εξελέγη και όλης της παρέας που υποστηρίζεται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, ξενοδοχεία και αξίες γης, η σιωπή σας, λέμε, δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ.

Αυτοί παρεξηγούν την ανοχή, την υπομονή και την ευγένεια για αδυναμία.
Ποτέ αυτοί δεν σιώπησαν και ουδέποτε θα σιωπήσουν. Ιδίως ο βραδύγλωσσος αλλά λαλίστατος σήμερα καθήμενος στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Καθήκον σας, λοιπόν, κ. Πρόεδρε, είναι να μιλάτε και να εξηγείτε στο λαό τι γίνεται και πού πάμε.

Διαφορετικά, αν δεν μιλήσετε έγκαιρα και αν δεν προχωρήσετε με ταχύτατα και τολμηρά βήματα στη λύση του Κυπριακού ή τουλάχιστον στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας διεθνώς, το τέλος της Κύπρου δια της μεθόδου του εποικισμού θα είναι τραγικό.

Και θα είναι αποτέλεσμα τραγικών σφαλμάτων και ανοχής έναντι των στενοκέφαλων ανθρώπων που για δεκαετίες παριστάνουν τους πατριώτες και με θράσος φιμώνουν και μειώνουν όσους σκέφτονται διαφορετικά από τους ίδιους.

Δηλαδή, μια θλιβερή μειοψηφία που για δεκαετίες εξασκεί πνευματική τρομοκρατία με ψευδοπατριωτικές ανοητολογίες εις βάρος της συνετής πλειοψηφίας. Η οποία δυστυχώς ανεχόταν και ανέχεται.

Δημήτριος (Άκης) Λόρδος
Κωδικός άρθρου: 790894
ΠΟΛΙΤΗΣ - 04/05/2008, Σελίδα: 21

No comments: