Wednesday, May 07, 2008

H αξιοθρήνητη πλέον ΟΕΛΜΕΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης των Εκπαιδευτικών, το ΚΔΣ αποφάσισε πέραν της 24ωρης απεργίας η ΟΕΛΜΕΚ, τη διακοπή κάθε διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποχώρηση από το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί της 26ης Μαϊου έξω από το Υπουργείο Παιδείας και πορεία προς τη Βουλή.

Με την ίδια ανακοίνωση η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμπαραταχθούν με την ηγεσία της Οργάνωσης ώστε ο αγώνας για την προστασία της Δημόσιας Εκπαίδευσης να έχει αίσιο αποτέλεσμα.

Αναφέρει ακόμα ότι η Σύγκλητος έχει στόχο να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα που αντιτίθενται στο δημόσιο συμφέρον και υποσκάπτουν τη δημόσια εκπαίδευση και προσθέτει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «με μια ένοχη σιωπή και αδράνεια επιτρέπει σε μια ομάδα ακαδημαϊκών με νεοφιλελεύθερες απόψεις για την εκπαίδευση να θέτουν τον εκπαιδευτικό πλούτο του λαού στην υπηρεσία ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων».

Πρόσθετα η ΟΕΛΜΕΚ διατυπώνει τη θέση ότι μια μερίδα της κοινωνίας και πολιτειακοί αξιωματούχοι στηρίζουν «τις έκνομες ενέργειες της Συγκλήτου», επειδή σε κάποιες ομάδες της κοινωνίας με οικονομικό πλούτο είναι διάχυτος ένας «υφαίρπων κοινωνικός ρατσισμός, που σε εκπαιδευτικό επίπεδο συμπυκνώνεται και εκφράζεται με τη θέση ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να φοιτούν σε δημόσια σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά από χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, παιδιά μεταναστών, παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, παιδιά με ειδικές ανάγκες και προβλήματα υγείας».

Η στάση αυτής της ΟΕΛΜΕΚ πρέπει, χωρίς περιστροφές, να καταδικαστεί μετά βγδελυμίας από όλους του πολιτικούς φορείς και να μην γίνει για κανένα λόγο ανεκτή. Το θράσος της οργάνωσης, να χαρακτηρίζει την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου με τον τρόπο που την χαρακτηρίζει, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. 

Ξεχνά φαίνεται η ΟΕΛΜΕΚ τους πολυάριθμους ανίκανους καθηγητές που στεγάζει, ξεχνά η ΟΕΛΜΕΚ τους πολυάριθμους καθηγητές που έχοντας τις παχουλές εισπράξεις τους από τα ιδιαίτερα μαθήματα, δεν ασχολούνται καν με την πρωινή τους δουλειά, ξεχνά φαίνεται η ΟΕΛΜΕΚ το χάσμα μόρφωσης που την χωρίζει από τους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου και τέλος, ξεχνά φαίνεται η ΟΕΛΜΕΚ το τρισάθλιο επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης για το οποίο φέρει άκρατα μεγάλο μέρος της ευθύνης!

No comments: