Thursday, December 24, 2009

Όπως ο πατήρ, έτσι και ο υιός .. ή και χειρότερος

... και λίγα του γράφει ο σημερινός Πολίτης!

Προς τον κ. Νικόλα

Επιχειρώντας να διαδκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε το πολιτικό (και όχι φραστικό) του ολίσθημα, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί εναντίον του "Π", κάνοντας μάλιστα λόγο για προπαγάνδα και επικαλούμενος θέματα δεοντολογίας. Είναι απορίας άξιο πώς ένα πολιτικό πρόσωπο επιτίθεται εναντίον μιας εφημερίδας, η οποία δεν έκανε τίποτε άλλο από το να δημοσιεύσει τις δικές του δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή. Αν δεν έχανε την ψυχραιμία του κι αν αισθανόταν λίγο πιο ασφαλής ως προς το πολιτικό του εκτόπισμα, ο κ. Παπαδόπουλος θα διαπίστωνε ότι εμείς καταγράψαμε τις θέσεις του όπως αυτές εκφράστηκαν από τον ίδιο και επαναλήφθηκαν (ευτυχώς η τεχνολογία έχει καταργήσει το παίζω και ξιπαίζω) από το ΡΙΚ, στα χθεσινά του δελτία ειδήσεων. Αν είχε κάτι να κάνει ένας σοβαρός πολιτικός στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν να αναγνωρίσει το λάθος του και να εξηγήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις απόψεις του και όχι να αναζητά συνωμοσίες σε βάρος του. Μιλάμε, ασφαλώς, πάντα, για ένα σοβαρό πολιτικό.


Η προχθεσινή όμως συζήτηση στο ΡΙΚ ήταν αποκαλυπτική, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το πολιτικό ολίσθημα του κ. Παπαδόπουλου, αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά την πολιτική ασυναρτησία που χαρακτηρίζει εκείνους που έμαθαν να εναντιώνονται σε κάθε κίνηση, πρόταση ή ιδέα που είναι δυνατό να σπάσει το μακροχρόνιο αδιέξοδο του Κυπριακού. Διότι, όταν κάποιος έμαθε απλώς να λέει "όχι" σε ό,τι του προτείνεται, μπερδεύεται και εκτροχιάζεται μόλις προκληθεί να πει τι εισηγείται. Αυτό έπαθε ο κ. Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα να δηλώσει ότι δεν τον ενοχλεί να κυβερνάται από έποικο αντιπρόεδρο.

Είναι λοιπόν καιρός ο κ. Παπαδόπουλος θα μάθει ότι με βάση τις συμφωνίες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 (αυτές που χαρακτηρίστηκαν μετά από δεκαετίες αμφισβήτησης ως "ευλογία"), ο Τουρκοκύπριος αντιπρόεδρος είχε εκτελεστική εξουσία. Του την παρείχε το δικαίωμα βέτο σε αρκετά σημαντικά ζητήματα. Αυτός, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος, εκλεγόταν αποκλειστικά από την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Σήμερα, μισό αιώνα μετά, και αφού έχει προηγηθεί το πραξικόπημα, η τουρκική εισβολή και κατοχή και αφού υπήρξαν δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ περί της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων, αναζητείται ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα αναδεικνύει τις δυνάμεις εκείνες που θα πιστέψουν στη λύση και θα στηρίξουν την προσπάθεια να μη βρεθούμε ξανά μπροστά στα ίδια αδιέξοδα. Προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι κινείται η πρόταση του Προέδρου Χριστόφια, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνοκύπριους να έχουν λόγο στο ποιος εκλέγεται στην άλλη πλευρά. Αν αυτό είναι που ενοχλεί τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι στο πλαίσιο της λύσης η σύντομή του πολιτική διαδρομή δεν θα έχει μέλλον, εμείς απλώς θα σημειώσουμε ότι το Κυπριακό δεν είναι παιχνίδι για προσωπικές καριέρες...

Κωδικός άρθρου: 918779
ΠΟΛΙΤΗΣ - 24/12/2009, Σελίδα: 12

1 comment:

Anonymous said...

...και το Άγιο Πνεύμα... ο Λιλλίκας