Monday, January 18, 2010

Οι άθλιοι, τρισάθλιοι ρασοφόροι προπαγανδιστές και οι αγράμματοι καθοδηγητές τους!

ΔΕΝ θα περάσει όμως, ΔΕΝ θα περάσει ο "ιερατικός" μετά ηλιθίων φασισμός!

Προπαγάνδα στις εκκλησίες

Η δωρεάν διανομή του βιβλίου του Χρ. Χριστοδούλου συνεχίζεται αλλά από χθες διανέμεται και φυλλάδιο εναντίον της εκ περιτροπής προεδρίας και της σταθμισμένης ψήφου


Η προπαγάνδιση θέσεων εναντίον προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας στις δικοινοτικές συνομιλίες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τις εκκλησίες να αποτελούν -ερήμην του εκκλησιάσματος- προπύργιο της αντίδρασης και της πολεμικής. Χθες, σε πολλούς ναούς κυκλοφόρησε φυλλάδιο, πολυτελούς εκτύπωσης, μέσα από το οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας δέχθηκε κριτική για τις προτάσεις του για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο.


Οι εκδότες του φυλλαδίου επέλεξαν να μην υπογράψουν το έντυπο, ωστόσο η διανομή του στις εκκλησίες, με συμμετοχή σε κάποιες περιπτώσεις των ιερέων ή των επιτρόπων των ναών, δεικνύει τουλάχιστο πως η διανομή έγινε με την έγκριση των εκκλησιαστικών αρχών.

Παράλληλα, συνεχίζεται στους ναούς η δωρεάν διάθεση του βιβλιαρίου του πρώην υπουργού και πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, με τίτλο "Τα Οικονομικά της Ομοσπονδίας, του Σχεδίου Ανάν και του Κυοφορούμενου Νέου Σχεδίου Λύσης". Όπως είχε αποκαλύψει ο "Π", το βιβλίο κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο από τις Εκδόσεις Επιφανίου σε 20.000 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 10.000 πληρώθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο, για να διανεμηθούν δωρεάν από τον ίδιο στους πιστούς.

Το φυλλάδιο
Τη διανομή του εντύπου κλήθηκε χθες να σχολιάσει ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για την κυκλοφορία ανώνυμων φυλλαδίων σε εκκλησίες, τα οποία "μέσα από ένα προσβλητικό τρόπο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσπαθούν να περάσουν κάποιες απόψεις", διαστρεβλώνοντας, είπε, κάποια ζητήματα.


Πρόσθεσε πως όλοι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους "αλλά πρέπει να αναγράφεται το όνομα αυτών που κυκλοφορούν τέτοια φυλλάδια για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που διατυπώνουν αυτές τις απόψεις".

Σημείωσε πως "εάν υιοθετηθεί η προσέγγιση αυτών που έχουν τυπώσει τα φυλλάδια (...) το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούμε στη διχοτόμηση". Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι η ηγεσία της Εκκλησίας πρέπει να τοποθετηθεί ως προς το πώς βρέθηκαν αυτά τα φυλλάδια στις εκκλησίες, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι "αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να τύχει διευκρίνισης".


Κωδικός άρθρου: 923502

ΠΟΛΙΤΗΣ - 18/01/2010, Σελίδα: 5

No comments: