Sunday, October 08, 2006

Κύπρος, το μεγαλείο σου !

Από τον Πολίτη, αυτούσιο:

Μια υπόθεση διαφθοράς για "καλό σκοπό"


Οοοοοοπς! Ο άμεμπτος, ο ακέραιος, ο αδιάφθορος, ο ασυμβίβαστος έπαιρνε εισφορές από ξένη πολυεθνική, συνονθύλευμα του βρετανικού ιμπεριαλισμού και του ουκρανικού υπόκοσμου;
* Βρε, συ και η Φωτεινή σου δεν ξέρετε πόσα έχετε και γυρίσατε δίσκο στις ξένες εταιρείες για να βγάλετε την εκστρατεία;

***

"Έχουμε πάρει κι από πολλές άλλες ξένες εταιρείες", είπε ο Πολάκης Σαρρής.
* Μα είναι προεκλογική εκστρατεία που κάνατε ή επενδύσατε τον Τάσσο στο City;

****

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Πολάκη Σαρρή, οι υπεύθυνοι της Watford Petroleum άκουσαν την ομιλία του Τάσσου στο Χίλτον, εντυπωσιάστηκαν και αποφάσισαν να συνδράμουν οικονομικά στην εκστρατεία του. Έστω κι αν δεν καταλάβαιναν γρι Ελληνικά.
* Εδώ που τα λέμε, αυτοί που τον έκαναν Εθνάρχη, καταλαβαίνουν τι τους λέγει;

***

Η ερώτηση υποβλήθηκε στον Πολάκη Σαρρή:
Πώς μπορεί ένας υποψήφιος πρόεδρος να παίρνει χρήματα από τους Εγγλέζους για να βγει πρόεδρος;
Και η απάντησή του, αυτολεξεί:
- "Μα έχει και καλούς Εγγλέζους, κύριε"!
Η απάντηση στην ίδια ερώτηση προς τον Ζαχαρία Κουλία:
- "Μα εν για καλό σκοπόν που επλερώσαν οι Εγγλέζοι"!
* Ακατάγνωτα!

***

"Δώστε μου την ευκαιρία μια φορά να πω ναι, ο Τύπος, οι συνάδελφοί σας, έχει αρθεί στο ύψος που επιβάλλει το λειτούργημα"
Τάσσος Παπαδόπουλος
* Να που σου δόθηκε η ευκαιρία να πεις μπράβο στον Τύπο. Αλλά δε σε αφορά το ζήτημα ρε γ.... κι έχασες την ευκαιρία. Γκαντέμη!

***

"Με τον τρόπο ζωής μου, αλλά και με τα εισοδήματά μου νομίζω ότι δείχνω ένα καλό παράδειγμα. (...) Ζω λιτά, ο μισθός μου είναι ο μισθός που παίρνω από το κόμμα και όχι ο μισθός που παίρνω από τη Βουλή"
Δημήτρης Χριστόφιας
* Ε, όχι και λιτά σύντροφε με λιμουζίνα 50 αλόγων, με οδηγό για σένα και για την κ. Έρση, ταξίδια πρώτη θέση και πτήση στην Αυστραλία σε αεροπορική σουίτα. Ο πρώτος Δικωμίτης αυτοκράτορας!... Και να κλαίεται κι από πάνω.

*****

Οι Ευρωκότες επιχειρούν ν' ανοίξουν το διάλογο για το "ναι" και το "όχι", όπως έκαναν τις παραμονές των βουλευτικών, για να πάρουν τις ψήφους των ΔΗΚΟϊκών στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, στις δημοτικές εκλογές.
* Και ο... κ. Κατουρίδης που συναίνεσε στην εγγραφή του θέματος στην επιτροπή της Βουλής, με ποιον είναι; Με τη Μαύρου και τον Χρίστου ή με τον Κουτσού και τον Ρίκκο;

***

Ο Κουτσού κατάρτισε μια λίστα ονομάτων ατόμων, οι πλείστοι των οποίων έκαναν αιτήσεις για προγράμματα στην UNOPS. Τα σαΐνια του ΑΝΤ1, οι δηλωσιογράφοι κατά τον Τάσσο, άρχισαν και πάλι να ντελαλίζουν τα ονόματα "προδοτών" που ανακήρυξε το... Ευρωπαϊκό Κόμμα και να δολοφονούν χαρακτήρες σε ζωντανή μετάδοση.
* Τι γυναίκα του Τζιωνή που πήρε χρήματα από την UNOPS (νόμιμα και καθαρά, να εξηγούμαστε) γιατί την αφήσατε έξω, μάγκες μου; Τη Λιλλήκενα που πήρε το κονδύλι και δεν έκανε απολύτως τίποτα και η περίπτωση της αποτέλεσε case study αναποτελεσματικής διασπάθισης των πόρων, γιατί την κρύψατε, ανέντιμα ανθρωπάκια; Τους κολλητούς του Τάσσου που τα πήραν για το πρότζεκτ στον Απόστολο Ανδρέα και δεν έκαναν τίποτε, γιατί τους καλύπτετε, άθλια Κουλιάκια; Αλλά, αυτοί "τα πήραν για καλό σκοπό", που λέγει κι ο Κουλίας, ή κατά τον Πολάκη "υπάρχουν και καλοί άνθρωποι" στην UNOPS που ξέρουν πού να τα δίνουν...

***

Κλαίει και οδύρεται ο σύντροφος Χριστόφιας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ιδού μερικά αποσπάσματα της απόγνωσής του:
"Αντί να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη για την ακολουθητέα πορεία, δυστυχώς η ηγεσία του ΔΗΣΥ μένει απέξω και ασκεί κριτική εκ του ασφαλούς".
* Όπως έστρωσες να κοιμηθείς συντροφάκι. Παρέα με τον Κουτσού και τον Περδίκη να στηρίζετε τον Τάσσο μέχρι πτώσεως.

"Ο ρόλος που οι σύμμαχοι της Τουρκίας και ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία αποδίδουν στην Τουρκία σ' αυτή την εγκληματική νέα τάξη (...) αλλοιώνουν το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ".
* Και με την παλιά τάξη τι χαΐρι είδαμε σύντροφε; Δεν ήταν επί παλαιάς τάξης που χάσαμε τη μισή Κύπρο, με τη Σοβιετική Ένωση να κάνει την πάπια; Μια χαρά είναι η νέα τάξη. Το πρόβλημα είναι που μας γύρισες στο '60 και μας άφησες στην ίδια τάξη, καημένε μου...

"Τα τελευταία χρόνια έχει αναχθεί σε πρώτο θέμα η άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και το Κυπριακό αντικρίζεται από ορισμένους ως πρόβλημα καταπίεσης των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκύπριους".
* Μόνο εσύ κι ο Τάσσος, θα μπορούσατε να το καταφέρετε!

***

Χεσμένος ήταν στις αναφορές του στο Κυπριακό στο συνέδριο του ΔΗΚΟ. Με λίγα λόγια τους είπε πως με το σχέδιο Ανάν θα καταλυόταν η Κυπριακή Δημοκρατία και φέρνοντας σαν παράδειγμα το πρωτόκολλο είπε πως η Τουρκία δεν θα εφάρμοζε τη συμφωνία. Οπόταν μας έσωσε από τα χειρότερα!
* Και γιατί να μην εφαρμόσουν μια τόσο τουρκική λύση; Και γιατί η Ευρώπη δεν της τραβάει το αφτί που δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο; Μήπως επειδή σε πήρανε χαμπάρι ότι τους δούλεψες κανονικά το 2003; Και τι θα κάνεις για να συνεφέρεις την Τουρκία; Θα βάλεις βέτο, ή θα αγοράσεις ελπίδα τον Δεκέμβρη για τις πέντε γειτονιές του Βαρωσιού;
****

Ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του ΔΗΚΟ για να παραστεί στο συνέδριο του αδελφού κόμματος. Η απουσία του, σύμφωνα με δηλώσεις του Ζαχαρία Κουλία, οφείλεται σε "καλό σκοπό". Συνεχίζει την εκστρατεία που ανέλαβε στα κατεχόμενα κατά της επέμβασης της Τουρκίας στα εσωτερικά της "ΤΔΒΚ".
* Ίντα τζιαιρούς εφτάσαμεν...

*****

Δυσανασχετεί η Γκιούροφ για την έλλειψη δημοκρατίας στην Εκκλησία. Και παπάδες και τατάδες ήταν το πρωτοσέλιδο κλαψούρισμα της Χαραυγής!
Τώρα, διαβάστε, πώς τιμώρησαν πρόσφατα στην Κεντρική Επιτροπή όσους διαφώνησαν στο δημοψήφισμα: Τους δίκασε η Κ.Ε. Ελέγχου, χωρίς να τους δει και χωρίς να τους ακούσει. Η καταδίκη ανακοινώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, ήταν τελεσίδικη, έστω κι αν στηριζόταν σε λάθος στοιχεία, και τους επιβλήθηκε η ποινή.
* Κι αυτοί τη δέχτηκαν αγόγγυστα. Τουτέστιν και παπάδες και τατάδες και οι άλλοι μαλάκες.

****

Ξεχωριστό

Ένα παραμύθι για αγρίους στη νήσο των Αγίων
Μια φορά κι έναν καιρό, μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία ουκρανικών συμφερόντων κυνηγούσε στα κυπριακά δικαστήρια μιαν άλλη εταιρεία που ξέπλενε χρήμα στην Κύπρο. Δικηγόρος της είναι ο οικονομικός διαχειριστής του Τ. Παπαδόπουλου Πολάκης Σαρρής, ο οποίος τους συστήνει τον "μέλλοντα πρόεδρο της Κύπρου".
Κατά τον Σαρρή, οι απεσταλμένοι της εταιρείας άκουσαν τον πρόεδρο, τυχαία, στο Χίλτον και εντυπωσιάστηκαν από τη φυσιογνωμία του.
Κατά τη θυγατέρα του Σαρρή τον συνάντησαν στο σπίτι του μπαμπά της και "εξέφρασαν το θαυμασμό για τις ιδέες και αντιλήψεις του".
Ο Τάσσος, πάντως, ούτε τους είδε, ούτε τους άκουσε, ούτε... εντυπωσιάστηκε.
Ύστερα "οι καλοί Εγγλέζοι" αποφάσισαν από μόνοι τους να δώσουν 100.000 δολάρια, για "καλό σκοπό", για την εκστρατεία του μέλλοντος προέδρου της Κύπρου. Στο μεταξύ είχαν ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να τους δώσει στοιχεία για τον αντίδικό τους, τον οποίον κατηγορούσαν ότι ξέπλενε χρήμα.
Εδώ την πάτησαν! Ποιος θα άνοιγε τους ασκούς τους Αιόλου για τα δούναι και λαβείν από τον τζίρο του πλυντηρίου; Κι αν τα ανοίξουν για τους Εγγλέζους, γιατί να μην το κάνουν και για τα 4 δις που διακίνησε το καθεστώς Μιλόσεβιτς;
Οπόταν, οι Έγγλέζοι έπαψαν να θαυμάζουν τον πρόεδρό μας, ο οποίος ήρωας πια του αδούλωτου κυπριακού λαού, δεν σκοτιζόταν για τα αισθήματα των βρομοεγγλέζων. Η εταιρεία ζήτησε πίσω τα χρήματά της, κι όπως έγραψε στην κόρη του Σαρρή, "τι κερδίσαμε εμείς από αυτή την ιστορία"!
Η συνέχεια θα δοθεί αύριο, όταν ο Χρ. Πασιαρδής θα ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος, παρά την εισφορά, αρνήθηκε να εξυπηρετήσει την εταιρεία διότι είναι ακέραιος και άμεμπτος, με αποδείξεις χαρτογραφημένες και με χαρτόσημο απάνω!
Ορθός θα είναι ο Πασιαρδής, όμως ορθότερος είναι ο Χριστόφιας:
- Μα τωρά εννά ξημαρίσουμε για 50.000 λίρες; Αν ήταν 5-10 εκατομμύρια, μάλιστα! Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα...

No comments: