Tuesday, March 04, 2008

Οι χούλιγκανς του Μαχαιρά

Κάποιοι χούλιγκανς οι οποίοι έχουν αυτοχρισθεί "πατριώτες" επιχείρησαν την Κυριακή να αμαυρώσουν το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Μαχαιρά, γιουχαΐζοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος διά της παρουσίας του ήθελε να τιμήσει έναν ήρωα που πέθανε μαχόμενος κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.


ΤΙ μήνυμα ήθελαν να στείλουν άραγε οι οργισμένοι νεαροί και οι κρυμμένοι πίσω από αυτούς γνωστοί καθοδηγητές τους;

* Ότι μήπως η τιμή στον Αυξεντίου αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο μόνο των ανεγκέφαλων στην Κύπρο;

* Ότι τους ήρωες αυτής της χώρας πρέπει να τους τιμούν μόνο οι φανατικοί αντιτούρκοι, οι ρατσιστές και οι κάθε λογής μουτζαχεντίν που ανθούν τελευταία στη χώρα μας;


Ο κάθε αγώνας που έγινε ή θα γίνει για την πατρίδα μας πρέπει να κρίνεται κάτω από τις περιστάσεις που έγινε. Ο κάθε αγώνας επιπλέον όσο ηρωικός κι αν είναι θα πρέπει - σε μια δημοκρατική κοινωνία- να τίθεται υπό τη βάσανο της πολιτικής κριτικής και της ιστορίας. Μόνον έτσι μαθαίνουμε και προχωρούμε μπροστά ως Λαός.

Ο Σταυραετός του Μαχαιρά, ανεξάρτητα από την πολιτική έκβαση του αγώνα του 1955-59, έδωσε με αυταπάρνηση τη ζωή του γιατί πάνω απ' όλα πίστευε ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος.
Δεν θυσίασε τα νιάτα και τη λεβεντιά του για νά 'ρχεται σήμερα το κάθε πολιτικό τρωκτικό που κοιτά την τσέπη και την αυτοπροβολή του να μας λέει ποιος πρέπει να τον τιμά και ποιος όχι.


* Ο Δημήτρης Χριστόφιας ως πρόεδρος όλων των Κυπρίων διά της παρουσίας του τίμησε τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ και του αντιαποικιακού αγώνα κατά των Άγγλων.


* Πολύ σύντομα θα σταθεί απέναντι από το μνημείο των Μισιαούλη και Καβάζογλου στο Δάλι και θα τιμήσει επίσης δύο άλλους νεαρούς Κυπρίους οι οποίοι υπό διαφορετικές συνθήκες και περιστάσεις αγωνίστηκαν για τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* Το Καλοκαίρι θα τιμήσει τα παιδιά που αγωνίστηκαν κατά της Τουρκικής εισβολής και έχασαν τη ζωή τους για τη σωτηρία της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει ότι θέλει να καταστεί σύμβολο ενότητας του Κυπριακού Λαού και οφείλουμε όλοι να τον στηρίξουμε και να τον προστατεύσουμε από τους ακραίους και τους ανεγκέφαλους.

Αυτοί μόνο κακά επισώρευσαν έως τώρα στην Κύπρο.


άποψη

Κωδικός άρθρου: 778055

ΠΟΛΙΤΗΣ - 04/03/2008, Σελίδα: 12