Sunday, March 02, 2008

"Ο ηλικιωμένος κύριος με το λεπτό μουστάκι"

Το καλύτερο κείμενο για την ήττα του δίδυμου Τάσσου - Λιλλήκα στις εκλογές, το έγραψε ο Διόδωρος Κυψελιώτης στο Βήμα της περασμένης Κυριακής. Σας το μεταφέρω αυτούσιο:

"Η Κύπρος μόλις έμαθε το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου
Ουφ...: ήταν μιας χρήσης
Ωραία, ξεμπερδέψαμε με τον Ττάσσο Ππαππαδδόππουλλο· ο ηλικιωμένος κύριος με το λεπτό μουστάκι, το ριγωτό κοστούμι, τη βραχνή φωνή, τα πολλά χρήματα, τα πολλά σύμφωνα και τις φτωχές ιδέες αποτελεί πλέον παρελθόν - κηδεύτηκε στον κοινό τάφο των ηγετών μιας χρήσης, τέλειωσε η θητεία του σαν χαρτομάντιλο, σαν πλαστικό τραπεζομάντιλο φθηνού εστιατορίου, είχε ο ίδιος την τύχη των χάρτινων συνθημάτων του και των πλαστικών δακρύων του, κακομοίρης.

Θα είχε διαπρέψει στον ρόλο του Μακ Χηθ στην Όπερα της Πεντάρας, θα ήταν ιδανικός για πλούσιος χονδρέμπορος που δεν αφήνει την κόρη του να παντρευτεί τον φτωχό νέο που αγαπά σε ελληνική ταινία του '60 - αλλά για πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τι να πω; Πολύ μικρότερος και από τη χώρα του, ίσως να ήταν κατάλληλος για πρόεδρος της Άνω Αετοφωλιάς, αλλά είχε τόση απέχθεια για τις κοινότητες ώστε ούτε εκεί θα τα κατάφερνε. Ήταν από τις περιπτώσεις των μικρών πολιτικών που επειδή συναναστρέφονται μόνο ελάχιστους νιώθουν μεγάλοι - και ικανοποιούνται που τους χειροκροτούν οι μηδαμινοί.

* Και ο Ταλλεϋράνδος του, ο διπλωμάτης της σχολής της ισχύος, σεβαστός Γιώργος Λιλλήκας, πάει και αυτός· ούτε τα 50 δεν είχε κλείσει, λαμπρό μέλλον είχε μπροστά του ο άλλοτε συνοδοιπόρος του ΑΚΕΛ, αλλά καβάλησε λάθος άλογο ο καημένος: υποστήριξε Ππαππαδκτλ. Πρόδωσε στον πρώτο γύρο το κόμμα που τον ανέδειξε για χάρη του ανθρώπου που είχε "ένα μουστακάκι σαν ουρά από ποντικάκι", καταπώς έλεγε και ένα παλιό τραγουδάκι που άκουσα προχθές και κατάλαβα γιατί η Κύπρος έμοιαζε εσχάτως ποντίκι που βρυχάται.
Τώρα ο σεβαστός Λιλλήκας έπιασε από την ουρά το άλογο Χριστόφια, τον υποστηρίζει στον δεύτερο γύρο, ανακοίνωσε ο άνθρωπος που έδωσε πυγμή στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου - πυγμή για να χτυπάει το κεφάλι της.\

κοριος

Κωδικός άρθρου: 777698

ΠΟΛΙΤΗΣ - 02/03/2008, Σελίδα: 11