Thursday, May 01, 2008

Μίλησαν όλοι .. μίλησαν καί οι κ ...

Παραφωνίες Αρχιεπισκόπου

Την αντιπαράθεση του δημοψηφίσματος αναβιώνουν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β' και το ΕΥΡΩΚΟ. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε δηλώσει την Τρίτη ότι ορισμένα άτομα στις Ομάδες Εργασίας και τις Τεχνικές Επιτροπές "έχουν ταυτόσημες θέσεις με αυτές των Τούρκων", επέμεινε και χθες στη θέση του. Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από μέρους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι τα μέλη των Τεχνικών Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις αλλά τις απόψεις που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μην επιστρέφει μονίμως στο παρελθόν. Την ίδια προτροπή έκανε προς τον Αρχιεπίσκοπο και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργουρίδης ο οποίος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να ασχοληθεί με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας και να εργαστεί ως πνευματικός πατέρας όλων και όχι να εκφράζει διχαστικές απόψεις. 

Κληθείς χθες ο Αρχιεπίσκοπος να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, είπε ότι δεν ωφελεί να κάνει κάτι τέτοιο. "Είπα εκείνα που είπα, είναι αρκετά και το μήνυμα που ήθελα να δώσω νομίζω έγινε κατανοητό", ανέφερε. 

Και το ΕΥΡΩΚΟ 
Στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του Αρχιεπισκόπου, κινήθηκε χθες και το ΕΥΡΩΚΟ. Κληθείς να σχολιάσει τους φόβους που εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Συλλούρης είπε: "Ως ΕΥΡΩΚΟ εκφράσαμε από την ημέρα ορισμού των Επιτροπών την ανησυχία μας για τη σύνθεση των Επιτροπών, διότι πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε -εάν η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να δεχθούμε το σχέδιο Ανάν- πώς άνθρωποι που με φανατισμό υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν μπορούν να αποτρέψουν τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς ότι δεν πρέπει να συζητήσουμε το σχέδιο Ανάν ή συγκεκριμένες πτυχές του". "Από την άλλη", πρόσθεσε, "διερωτώμαι, γιατί επικεντρώνεται το θέμα συζήτησης στον Αρχιεπίσκοπο και όχι σε δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων, που έλεγαν ότι άνθρωποι που υποστήριξαν το "όχι" τους ψάχνεις με το μικροσκόπιο στις Επιτροπές, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι άνθρωποι του Προεδρικού να δείξουν το αντίθετο".

Κωδικός άρθρου: 790420

ΠΟΛΙΤΗΣ - 01/05/2008, Σελίδα: 4

No comments: