Wednesday, August 20, 2008

πάλι λέει βλακείες ο ταλιμπάν (χρυσόστομος) ...

ΜΠΡΑΒΟ στον πρόεδρο Χριστόφια! Αναμένουμε την επόμενη φορά, η απάντησή του να είναι ακόμα πιο σφοδρή εναντίον του κομπάρσου χρυσοστόμου, του ρασοφόρου προπαγανδιστή ... ο άνθρωπος αποτελεί πλέον τον περίγελο της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας ...

Οργίστηκε ο Χριστόφιας από τις επικρίσεις Χρυσοστόμου για το Κυπριακό

Εξάψαλμος στον Αρχιεπίσκοπο

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας αμφισβήτησε την ορθότητα της πολιτικής του Προέδρου σε ομιλία του στο συνέδριο των αποδήμων που διάβασε ο Μητροπολίτης Πάφου - οι πατριωτικές κορώνες μας έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής ανταπάντησε ο Χριστόφιας.

Στο απόγειό της έφθασε χθες η υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τους χειρισμούς στο Κυπριακό. Αφορμή ήταν η ομιλία του Αρχιεπισκόπου στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων, την οποία διάβασε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, αφού ο κ. Χρυσόστομος απουσιάζει στην Κίνα. Η ομιλία περιείχε σφοδρές επικρίσεις κατά του Δημήτρη Χριστόφια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη νέα διαδικασία λύσης που ξεκινά το Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε τις προτάσεις του Προέδρου για το πολίτευμα και την εκ περιτροπής προεδρία, έκανε λόγο για υποβιβασμό του προβλήματος σε διακοινοτική διαφορά, ενώ επέκρινε έντονα την απόφαση να επιτραπεί στους Τ/Κ να μεταβούν στις 8 Αυγούστου στα Κόκκινα μέσω του Λιμνίτη. Φανερά οργισμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβηκε στο βήμα, μίλησε εκτός κειμένου και στηλίτευσε τη στάση του Αρχιεπισκόπου, ενώ αμφισβήτησε την απήχησή του κ. Χρυσοστόμου στο λαό, λόγω του γνωστού τρόπου εκλογής του στο αρχιεπισκοπικό αξίωμα. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τους πολίτες με ποσοστό 55% κι όχι 8%, η 10% (αφήνοντας τεράστια αιχμή κατά του κ. Χρυσοστόμου). Η χθεσινή αντιπαράθεση έθεσε τέρμα στην προσωρινή όπως αποδείχθηκε εκεχειρία Προέδρου και Αρχιεπισκόπου που είχε δρομολογηθεί με πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου, απολύτως μάλιστα υποστηρικτικές προς την πολιτική του κ. Χριστόφια στο Κυπριακό. Ας δούμε, όμως, πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η αντιπαράθεση που προκάλεσε έντονα συναισθήματα και προς στιγμήν πάγωσε το συνέδριο των αποδήμων.

Κυνηγούμε χίμαιρες
Η οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το περιεχόμενο της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου ήταν εμφανής όταν ανέβηκε στο βήμα για τη δική του προσφώνηση. Μιλώντας εκτός γραπτού κειμένου, ο Δημήτρης Χριστόφιας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του κ. Χρυσοστόμου και των θέσεων που εξέφρασε. Τόνισε ότι "το κράτος δεν είναι θεοκρατικό. Είναι κράτος σύγχρονο που προέκυψε από τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου κι είναι κράτος συνεταιρικό με τους Τ/Κ". Επεσήμανε ότι πρέπει "να πάψουμε να κυνηγούμε χίμαιρες κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό". Υπογράμμισε ότι "οι πατριωτικές κορώνες μας έχουν οδηγήσει στην ημικαταστροφή. Αν συνεχιστούν στο όνομα της θρησκείας και της πολιτιστικής κληρονομιάς θα επέλθει ολοκληρωτική καταστροφή". Και πλέον απευθυνόμενος ανοιχτά προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους συν αυτώ ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε: "Ο Πρόεδρος έχει εκλεγεί από το λαό με 55%, ούτε με 8% ούτε με 10%, και στο λαό και μόνο δίνει αναφορά". Και κατέληξε στην εκτός κειμένου παρέμβασή του τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν.

No comments: