Friday, August 22, 2008

όλοι εναντίον του κύπριου ταλιμπάν

Φίμωση υπήρχε στο δημοψήφισμα, τονίζει ο Ν. Αναστασιάδης
"Δηλητηριάζει το κλίμα η Εκκλησία"

Την κατηγορία ότι με τις δηλώσεις του δηλητηριάζει το κλίμα και δίνει όπλα σε όσους στην τουρκική πλευρά δεν επιθυμούν λύση του Κυπριακού, προσήψε στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στον "Άστρα", ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενότητα γύρω από τον Πρόεδρο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απέρριψε τα περί φίμωσης της αντίθετης άποψης, αφήνοντας σαφώς να νοηθεί ότι τα όσα λέγονται από πλευράς Εκκλησίας δεν είναι απόψεις, αλλά ύβρεις κατά της πολιτικής ηγεσίας. "Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν συμμετέχει η Εκκλησία, αλλά η εκλελεγμένη Κυβέρνηση. Φανταστείτε τι εικόνες εκπέμπουμε στο εξωτερικό, όταν θέλουν κάποιοι, εκτός από το να μιλούν, να μας Κυβερνούν", σημείωσε χαρακτηριστικά. Διερωτήθηκε μάλιστα κατά πόσο κάποιοι έχουν το δικαίωμα να βρίζουν και όταν δίνεται απάντηση, να θεωρείται ότι επιχειρείται η φίμωσή τους. "Τέτοιο κλίμα (φίμωσης) υπήρχε μόνο μετά το δημοψήφισμα", σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου του ΕΥΡΩ.ΚΟ, Νίκου Κουτσού, και τις επικρίσεις του κατά του Προέδρου Χριστόφια, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε άπαντες να μην δίνουν σε αυτά τα κόμματα μεγαλύτερη σημασία από ό,τι επιβάλλει η εκλογική τους δύναμη. Πάντως, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε χθεσινές του δηλώσεις κινήθηκε σε σαφώς πιο ήπιους τόνους. Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε απρόθυμος να παρέμβει στην αντιπαράθεση και εξέφρασε λύπη για τη μετατροπή των συνεδρίων των αποδήμων σε πεδία αντιπαραθέσεων. "Τα ετήσια συνέδρια των αποδήμων πρέπει να είναι χώρος που να σφυρηλατείται η ενότητα αλλά και χώρος που να δίδονται ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις προς τους απόδημούς μας για να μπορούν να στηρίξουν τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού", παρατήρησε ο κ. Νεοφύτου, χωρίς να δυσαρεστεί καμία από τις δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας επίσης στον Άστρα χαρακτήρισε προσβλητική την ομιλία του Πάφου Γεώργιου και εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πάφου επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις του και μάλιστα κατηγορεί τον Πρόεδρο για παρανόηση. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πώς δικαιολογεί την αντίδραση του Μητροπολίτη Μόρφου και του Μητροπολίτη Κύκκου στην ομιλία του, εάν όντως υπήρξε παρανόηση.

No comments: