Friday, March 20, 2009

Τα καθήκια αθωώνονται ...

... στην 3ο κοσμική Κύπρο, όπου ότι δηλώσεις είσαι ... ακόμα και "δικαστής" ...

Πόσο πιο χαμηλά, πλέον, μπορεί να πέσει αυτή η χώρα? Υπάρχει ένα τέλος επιτέλους? Κράτος μπανανίας, κράτος τρομοκρατίας όπου ο κάθε "αστυνομικός" δέρνει και απειλεί όποτε και όποιους θέλει ... Έπρεπε να λιώνουν στις φυλακές, και οι δήθεν "αστυνομικοί" και οι υποστηρικτές τους ΑΛΛΑ και οι δήθεν "δικαστές" που νομίζουν ότι υπηρετούν την δήθεν δικαιοσύνη τριτοκοσμικού πλέον "κράτους".


Εντονότατη κριτική άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης στην απόφαση του Κακουργιοδικείου να αθωώσει 10 αστυνομικούς από τη κατηγορία της κακοποίησης και του ξυλοδαρμού δύο φοιτητών.

Ο κ. Κληρίδης, μιλώντας στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ και του Mega εξέφρασε έντονη απογοήτευση για την ποιότητα της δικαιοσύνης στην Κύπρο. Χαρακτήρισε τελείως λανθασμένη την απόφαση και πρόσθεσε ότι και τα δικαστήρια είναι υπό κρίση.

Σε ερώτηση, εάν πρέπει να εμπιστεύονται οι πολίτες τη δικαιοσύνη, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε κατηγορηματικά: "Οχι πάντα", προσθέτοντας ότι με τη σημερινή απόφαση το περί δικαίου αίσθημα «έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα».

Δικαιολογημένα, είπε, ο ένας από τους δύο φοιτητές ανέφερε ότι η απόφαση αποτελεί ενθάρρυνση της κρατικής τρομοκρατίας, γιατί, επεσήμανε , αυτό πραγματικά γίνεται με την αθώωση των κατηγορουμένων.

Ο δικηγόρος Γιώργος Παπαϊωάννου , ο οποίος υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς , ανέφερε ότι το Εφετείο θα αποφανθεί, εφόσον ασκηθεί έφεση, εάν δεν απονεμήθηκε σωστά η δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι δεν μπορεί η κοινωνία να στερηθεί του δικαιώματος να συζητά αποτρόπαια γεγονότα, όταν αυτά από μόνα τους προκαλούν την κριτική τους.

«Οι αποτρόπαιες εικόνες, που όλοι είδαμε στους δέκτες των τηλεοράσεών μας, είναι βαθιά ριζωμένες στη σκέψη του κάθε ενός από εμάς. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι τις ξέχασαν», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την ελπίδα ότι η απονομή της δικαιοσύνης δεν θα εγκλωβιστεί με τις ίδιες τις αποφάσεις της, μέσα από διαδικαστικές και νομικίστικες ενστάσεις.

«Τέτοιες αποφάσεις», συμπλήρωσε, «που διακατέχονται και διαχέονται από διαδικαστικές και νομικίστικες ενστάσεις προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας».

Φιλελεύθερος, 3/20/2009


Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, σε δηλώσεις την Παρασκευή το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, επανέλαβε ότι με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, ενθαρρύνεται η αστυνομική τρομοκρατία και πλήττεται ανεπανόρθωτα το κύρος του κράτους.

Έκανε επίσης λόγο για το ενδεχόμενο συγκάλυψης και πλαστογράφησης υποθέσεων, προσθέτοντας ότι είναι δυνατόν να επηρεαστούν και άλλες υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ανέφερε ακόμη ότι με τις εξελίξεις αυτές, ο κόσμος φοβάται και δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.

Με το να λέμε, είπε, ότι η Δικαιοσύνη είναι στο απειρόβλητο, δεν διορθώνονται τα πράγματα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να σιωπά, αλλά στο πλαίσιο του Νόμου, να προβαίνει σε καταγγελίες.


Φιλελεύθερος, 3/20/2009

No comments: