Tuesday, March 24, 2009

Αστυνομική Σήψη και Διαφθορά

Είναι πραγματικά αδιανόητο να ακούει κανείς ανώτερο εισαγγελέα της Δημοκρατίας να μιλά με τέτοιο τρόπο εναντίον της Αστυνομίας του κράτους. Προσέξτε, δεν είναι ένας απλός πολίτης, ο οποίος ίσως και να κρίνει χωρίς να έχει μπροστά του όλα τα γεγονότα. Πρόκειται για κρατικό αξιωματούχο ο οποίος ξέρει πολύ περισσότερα από ότι όλοι εμείς.

Οι δηλώσεις του αυτές είναι πέρα για πέρα ανησυχητικές. Πλέον, δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά εντός του σώματος, αλλά για μια κρατική αστυνομία που ούτε λίγο ούτε πολύ, συμπεριφέρεται σαν φασιστική εγκληματική συμμορία. Προς τι κύριοι της "αστυνομίας" οι σούβλες και οι εορτασμοί μετά την κατά παραγγελία αθώωση των αληταρίων σαδιστών?

Ντροπή και αίσχος όχι μόνο στα δικαστήρια, όχι μόνο στην "αστυνομία" αλλά και αίσχος για το 3ο κοσμικό μας κράτος που ανέχεται στις τάξεις του τέτοιους υπανθρώπους, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες, έπρεπε να σαπίζουν στα υπογειότερα των μπουντρουμιών γιατί πρόδωσαν το ιερό καθήκον της προφύλαξης των πολιτών όπως τους έχει ανατεθεί.

Είναι ευχής έργο βέβαια που πλέον η κυπριακή κοινωνία έχει αφυπνηστεί και δεν τους ανέχεται. Ούτε και πρέπει να τους ανέχεται. Γιατί ιστορικά, σαν προπύργιο του μακαριακού, και όχι μόνο, κατεστημένου, η αστυνομία ουδέποτε εργοδότησε τους καταλληλότερους αλλά λειτουργούσε και λειτουργεί ως οργανισμός βολέματος ημετέρων. Εξού και το κατάντημα της. Ας ελπίσουμε ότι και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και θα ενδυναμωθούν αλλά και ότι αυτό το γεγονός θα γίνει αιτία για ριζοσπαστικές αλλαγές στο σώμα. Διαφορετικά, ζήτω που καϊκαμε!


Λευκωσία:
Χιονοστιβάδα κατά της Αστυνομίας, καθώς στο ήδη βεβαρυμένο μητρώο με την υπόθεση των δυο κακοποιημένων φοιτητών, προστίθεται πλεκτάνη που έστησαν αξιωματικοί εναντίον του ανώτερου εισαγγελέα Σάββα Μάτσα, επειδή ήταν ο δημόσιος κατήγορος στη δίκη εναντίον των δέκα αστυνομικών. Ο κ. Μάτσας, μίλησε στον «Φ», για το γεγονός ότι αστυνομικοί για να τον εκδικηθούν και να τον εκθέσουν στα μάτια της κοινής γνώμης, έδωσαν σε τηλεοπτικό κανάλι στημένη υπόθεση εναντίον του.

Συγκεκριμένα, προβλήθηκε την περασμένη βδομάδα ότι πέτυχε ακύρωση εξώδικου προστίμου για τροχαία παράβαση, ενώ στην πραγματικότητα: Όταν αστυνομικός της ομάδας Ζ, του εξέδωσε παράνομα πρόστιμο σε ιδιωτικό χώρο, ο κ. Μάτσας παραπονέθηκε στον αξιωματικό υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε η παρανομία του αστυνομικού και του απολογήθηκαν, αλλά όταν ο φάκελος πήγε στην Τροχαία Αρχηγείου Αστυνομίας για αρχειοθέτηση, το διέρρευσαν σε κανάλι παραποιώντας τα πραγματικά γεγονότα.

«Ξέρω ποιοι είναι», λέει ο κ. Μάτσας. «Εγώ δεν θα συμπεριφερθώ εκδικητικά, γι’ αυτό και δεν επιδίωξα την τιμωρία τους», αλλά αυτό το γεγονός δείχνει πόσο διαβρωμένη είναι η Αστυνομία. Ο κ. Μάτσας μιλά για αστυνομικούς που δεν διστάζουν ενόρκως στο Δικαστήριο να καταθέτουν ψεύδη, με στόχο να εκδικηθούν και να ενοχοποιήσουν πολίτες που θέλησαν να τους καταγγείλουν.

Φιλελεύθερος, 24/03/2009

2 comments:

SKonte said...

gia na mila o matsas paei na pei exei dikio.
krima pou o papasavvas tou tin travise epomenes meres

xristos said...

oi foitites xtypithikan apo monoi tous re....sti kypro den yparxei to rousfeti kai oles oi kyberniseis diaxeontai apo AXIOKRATIA...akougete senario fantasias fysika...
Ola auta mas poulane kathimerina, fysika monoi tous ta lene monoi tous ta akoun....

Euxaristw

www.cyprus-politics.blogspot.com